Luksian opiskelijat Petteri Leino, Ilo Pesonen, Mirva Alasjärvi ja Sampo Kanta-Oksa Taitajat2021-finaaliin

Luksiasta Taitaja2021-finaaliin yltäneet opiskelijat. Luksia

Taitajat on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista.

Luksiasta kilpailun finaaleihin ovat yltäneet Petteri Leino, lajinaan automaatioasennus; Ilo Pesonen, lajinaan huonekalupuuseppä; Mirva Alasjärvi, lajinaan kauneudenhoito sekä Sampo Kanta-Oksa, lajinaan kuljetuslogistiikka.

Jokaisella finalistilla on oma opettaja valmentanut kohti finaalia. Valmennustiimissä ovat toimineet opettajat Jarmo Kainumaa, Vesa Kupila, Nina Sipilä-Latovehmas ja Toni Tiilikainen.

Taitaja2021-finaaliin pääsi semifinaaleiden kautta 360 ammattiin opiskelevaa nuorta. Kilpailulajeja on 46, ja niistä kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Tapahtumassa kilpaillaan myös yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna virtuaalipelinä. Lisäksi ohjelmassa on kaksi webinaaria sekä muita oheistapahtumia.

Tänä vuonna koko tapahtuma toteutetaan virtuaalisesti ja näytetään kaikille avoimena livelähetyksenä verkossa 18.–20. toukokuuta. Yhden ison tapahtuman sijaan kilpailut on hajautettu 13 eri paikkakunnalle, joista pohjoisin on Rovaniemi ja eteläisin Helsinki. Suurin osa lajeista järjestetään Oulussa ja sen lähiympäristössä. Viime vuonna kilpailu peruttiin kokonaan koronaepidemian seurauksena.

Lisätietoa www.taitaja2021.fi

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut