Jo yli 46 prosenttia lohjalaisista saanut rokotteen – viime viikolla kirjattiin viisi uutta koronatartuntaa

Sairaanhoitaja Andrea Blomberg sai ensimmäisten joukossa koronarokotuksen tammikuussa Keskustan terveysasemalla. Työterveshoitaja Tuula Salmi rokotti. Nyt rokotetettuna on jo yli 46 prosenttai lohjalaisista Arkisto/Maijaliisa Valkonen

Lohjalla todettiin viime viikolla eli viikolla 18 viisi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Lohjan kaupunki.

Toukokuun aikana tartuntoja on kirjattu tähän mennessä yhteensä 10 kappaletta. Tammikuun alusta lukien uusia tartuntoja on todettu 300 kappaletta.

Koronanäytteitä on otettu toukokuussa yhteensä 1 382 kappaletta, keskimäärin 154/päivä. Positiivisten näytteiden osuus on ollut 0,7 prosenttia.

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut yhteensä 21 293 henkilöä eli 46,2 prosenttia lohjalaisista. Tehosterokotteen on saanut jo 4,6 prosenttia lohjalaisista.

Parhaillaan ovat käynnissä 70 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien (s. 1951 ja aiemmin), Prizer-Bio-NTech- tai Moderna-rokote, 65­-69-vuotiaiden (s. 1952-1956) rokotukset, AstraZenaca- tai Prizer-Bio-NTech-rokote, 40–64-vuotiaiden (s. 1957-1981) rokotukset, Prizer-Bio-NTech-rokote, 18–39-vuotiaiden (s. 1982-2003)riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvien rokotukset, Prizer-Bio-NTech-rokote, ja 16–17-vuotiaiden (s. 2004-2005) riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvien rokotukset, Prizer-Bio-NTech-rokote (ajanvaraus vain puhelimitse).

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa koronarokotusaika.fi. Aikaa varatessa voi varataan samanaikaisesti sekä 1. rokotuksen että tehosterokotuksen ajan. Järjestelmä ehdottaa automaattisesti tehosterokotuksen ajankohtaa 12 viikon päähän.

Aluehallintoviraston yli 6 hengen yleisötilaisuuksia koskeva järjestämiskielto jatkuu 31.5. asti. Lisäksi avi on antanut määräyksensä 31.5. saakka, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa toimijan tulee varmistaa, että henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

Lohjan teatterin esitykset on peruttu kevätkaudelta. Uudet näytökset syyskaudella 2021.

Lohjan kaupunginorkesteri ei ota konsertteihin yleisöä 31.5. asti. Tälle ajalle suunnitellut konsertit taltioidaan ja näytetään Lohjan Kulttuuripolun Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/LohjanKulttuuripolku.

Tytyri Elämyskaivoksen yleisökierrokset ja ryhmävaraukset on peruttu 31.5. asti.

Lohjan kaupunginkirjaston toimipisteet palvelevat edelleen normaaliin tapaan mutta omatoimikirjastot ovat suljettuina 31.5. asti. Kirjastoauton iltapysäkeillä kirjastoautoon päästetään sisälle yksi asiakas kerrallaan.

Lohjan museo on avoinna normaalisti mutta museossa ei järjestetä yleisötilaisuuksia 31.5. asti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut