Kiskobussi syttyi tuleen Raaseporissa – matkustajat evakuoitiin

Kuvituskuva Klaus Nurmi

Kai Jauhiainen

Hangosta Karjaalle matkalla ollut kiskobussi syttyi tuleen Raaseporissa tiistai-iltana. Kuljettaja huomasi varoitusvalojen palavan ja hän pysäytti junan Eckeröntien tasoristeykseen Tammisaaren ja Karjaan väliin. Junan kahdeksan matkustajaa evakuoitiin.

Palokunta sai hälytyksen paikalle kello 21.18. Alkusammutus ei ollut onnistunut. Kun palokunta tuli paikalle junan akselistossa ja alustassa paloi liekillä. Pelastuslaitos sammutti liekit vedellä ja jäähdytti kuumentuneita alustan osia ja rakenteita hiilidioksidisammuttimin kunnes syttymistä ei enää tapahtunut.

Radalle ei aiheutunut liikennettä estäviä vaurioita. Kiskobussi paloi käyttökelvottomaksi ja sen siirtoon ryhdyttiin välittömästi. Radan liikenne oli illalla ja yöllä poikki, mutta rata on aamulla liikennöitävässä kunnossa.

VR tutkii palon syytä.

VR tiedotti myöhään tiistai-iltana korvaavansa toistaiseksi kiskobussit Karjaan ja Hangon välillä linja-autolla ja tilataksilla "junan teknisen vian vuoksi". Junaa korvaavat kyydit lähtevät rautatieasemilta ja kiertävät väliasemien kautta. Linja-auton matka-aika on pidempi kuin junan.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kim Lassila kiittelee kiskobussin kuljettajaa hyvästä toiminnasta.

– Hän pysäytti junan paikkaan jonne meidän oli helppo tulla eli Eckeröntien tasoristeykseen. Junan matkustajat evakuoitiin nopeasti. Sanoinkin hänelle, että me ollaan hänelle kiitoksen velkaa, kehuu Lassila.

Kiskobussissa oli kahdeksan matkustajaa.

– He joutuivat vähän odottamaan, mutta VR järjesti heille nopeasti kuljetuksen Karjaalle ja jos juna oli siellä jo mennyt niin sitten perille asti, kertoo Lassila.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut