Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Grillien myynti kasvoi villisti Prismoissa – tässä grillikesän nousevat ruokatrendit

Hedelmien ja vihannesten grillaaminen on yksi nousussa olevista grilliruokatrendeistä. Myös kalaa ja äyriäisiä laitetaan ritilälle yhä useammin kanan ja punaisen lihan ohella.

Grilliä käytetään myös pizzauunina, mikä näkyy esimerkiksi pizzakivien ja muiden lajiin liittyvien tarvikkeiden myynnin kasvuna.

S-ryhmän käyttötavarakaupan myyntijohtaja Päivi Holen mukaan grillaukseen suhtaudutaan nyt entistä kokonaisvaltaisemmin, mikä näkyy grillien myynnissäkin.

– Grillien kokonaismyynti on Prismassa kasvanut 51 prosenttia alkuvuonna ja kaasugrillien jopa 56 prosenttia. Grillaustavoissa kaasu on edelleen suosituin, mutta samaan aikaan hiiligrillit ovat koko ajan kysytympiä ja niiden myynnit ovat kasvaneet meillä 39 prosenttia alkuvuonna, Hole toteaa S-ryhmän tiedotteessa.

Holen mukaan pizzakivien ja muiden lisävarusteiden kova menekki kertoo, kuinka grillausta halutaan monipuolistaa esimerkiksi vanhan kaasugrillin osalta.

Pizzojen lisäksi kaupassa on tunnistettu muutamia muitakin selkeitä grilliruokatrendejä tälle kesälle. Merkittävimpiä niistä on hevigrillaaminen eli hedelmien ja vihannesten grillaaminen.

– Varhaisvihannekset, peruna, kaali, parsa, maissi, kesäkurpitsa, munakoiso ja erilaiset hedelmät ovat kaikki sellaisia, joita suomalaiset yhä useammin laittavat grilliinsä. Vegaaniset ja kasvipohjaiset vaihtoehdot nostavat suosiotaan vuosi vuodelta, S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa sanoo tiedotteessa.

Oksa uskoo, että liha puuttuu tänä kesänä monelta grillilautaselta.

– Viime kesänä kasvipohjaiset grillimakkarat myivät jo enemmän kuin siipikarjapohjaiset grillimakkarat. Saman kysynnän uskomme jatkuvan tänä kesänä.

Myös merenelävät eli kalat ja äyriäiset grillissä ovat nousussa. Lihoihin ja raakamakkaroihin puolestaan haetaan maailmalta makuja, joihin on totuttu ravintoloissa.

Niin ikään street food kiinnostaa kotigrillaajia yhä enemmän.

– Grilleissä valmistuu nyt perinteisten lihojen ja makkaroiden lisäksi myös pieteetillä valmistettuja hampurilaisia ja hodareita, Oksa toteaa.

Luulliset lihat puolestaan siirtyvät ribseistä wingseihin. Ribsit ovat olleet monen grillaajan vakiotavaraa viime vuosina, mutta nyt suunta on siirtynyt erilaisiin wingseihin. Erilaiset siipiravintolat ja niiden yleistyminen ovat selvästi vaikuttaneet kotigrillaajien mieltymyksiin, S-ryhmä toteaa tiedotteessa.

Lue lisää: Ville Haapasalo paljastaa grilliruokien kuninkaan – aterialla on julma historia

Lue lisää: Tomas kyllästyi puhki palaviin kaasugrilleihin – uusi tuttavuus vei mennessään: "Kyllähän kyyti oli heti erilaista"