Rosk'n Roll teki parin miljoonan voiton viime tilikaudella – voitto käytetään jätehuollon kehittämiseen

Rosk´n Rollin toimitusjohtaja Vesa Heikkonen arkistokuvassa. Taustalla näkyy Munkkaan jätekeskus. Jukka Nurmilaakso

Jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll Oy Ab:n liikevaihto oli viime vuonna 24,6 miljoonaa euroa. Tilikauden liikevoitto oli 1,1 miljoonaa euroa, eli 4,4 prosenttia liikevaihdosta.

Tilikauden tulos ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja oli 2,2 miljoonaa euroa voitollinen. Verojen jälkeen voittoa jäi 1,9 miljoonaa euroa.

– Tilikauden liikevaihto ja voitto ylittävät budjetoidun tason, ja olemme tulokseen tyytyväisiä, toteaa toimitusjohtaja Vesa Heikkonen yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 20189 liikevaihto kipusi 26,4 miljoonaan euroon ja liikevoitto 2,6 miljoonaan euroon. Heikkonen taustoittaa, että merkittävin yksittäinen muutos talouden lukujen taustalla on se, että ylijäämämaan vastaanottoliiketoimintaa siirrettiin vuoden 2020 alusta Rosk’n Rollilta sen tytäryhtiö Maa Roll Oy:lle.

Heikkosen mukaan voitto käytetään kokonaisuudessaan turvaamaan jätehuollon kehittämistä ja ympäristöinvestointien toteutumista.

Tilikauden investointien kokonaismäärä oli 9,4 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen investointikohde oli maaliskuussa 2020 Porvooseen avattu Kilpilahden materiaalikeskus KILKE, johon investoitiin 3,1 miljoonaa euroa. Kuntakohtaisten jäteasemien perusparannuksiin ja kalustohankintoihin investoitiin noin 2,4 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut