Sammatin Miinan mökissä vaihtuvia näyttelyitä, käsitöitä ja kahvittelua

Miinan mökissä Sammatissa on näyttelyitä koko kesän ajan. Arkistokuva/Salla Varpula

Sammattiseura järjestää kesällä näyttelyitä ja tapahtumia, jotka kietoutuvat Minnan mökin ympärille. Miinan mökki 1860-luvun asuinrakennus Paikkarin torpan naapurissa. Nimensä se on saanut pitkäaikaisimman asukkaansa, Elias Lönnrotin veljentyttären Miina Lönnrotin mukaan.

Miinan mökissä (Torpantie 1) järjestetään taidenäyttelyitä 8.6.–15.8. Näyttelyt ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Miinan mökin taiteilijat vaihtuvat viikottain, joten paikan päällä kannattaa käydä useamminkin.

Näyttelyaikataulu on:

8.–13.6. Juha Niemi (öljyväritöitä, ”ikkunatöitä”, lyijykynätöitä).

15.–20.6. Saija Sipeläinen (hopeakoruja, arkikoruja sekä taidekoruja, keramiikkaa ja paperimassaveistoksia).

13.–18.7. Marja-Riitta Romanainen, Raija Pikku-Pyhällö, Riitta Karvonen (akvarelleja, valokuvia, akvarelleja ja/tai ompelutöitä).

20.–25.7. Mika Törönen (akvarelleja).

27.7.–1.8. Ritva Saihila (tekstiilitaidetta ja korutaidetta).

3.–8.8. Riitta Heino ja Taija Peistamo (keramiikkaa, maalauksia, eläinveistoksia, nahka-asuja ja -laukkuja, koruja)

10.–15.8. Sirkku Salmi (maalauksia)

Miinan mökissä on myös Käsitöiden myyntinäyttely 26.6.–11.7. joka päivä klo 11–18. Myynnissä suomalaista käsityötä pääosin paikallisilta tekijöiltä.

Sammattiseura tarjoaa kahvit Miinan mökillä Miinan syntymäpäivän kunniaksi 5.7. Tarjolla on leivonnaisia Miinan tapaan. Miina ”itse” esiintyy klo 13 ja klo 15 kertoen itsestään ja mökin historiasta. Kahvitarjoilu koko päivän 11–18. Samalla on mahdollisuus tutustua Käsitöiden myyntinäyttelyyn.

”Miinan” kanssa pääsee myös kävelylle. 7.8. kävellään ”Miinan” kanssa opastetusti Miinan mökiltä Lammin talolle. Matkalla kuullaan Miinaan ja Elias Lönnrotiin liittyvää historiaa oppaan Virko Kolulahden kertomana. Lähtö on Miinan mökiltä klo 13 ja kahvitarjoilu Lammin talolla klo 14.30. Taremmat tapahtumatiedot päivittyvät Sammattiseuran verkkosivuille. Ilmoittautuminen kävelylle 1.8. mennessä: info@sammattiseura.fi (ilmoita nimesi ja puhelinnumerosi).

Lammin talo (Lammintie 399, Sammatti) on Elias Lönnrotin vanhuudenkoti 1876–1884. Talo on avoinna 19.6.–15.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12–17. Juhannuspäivänä 26.6. ja sunnuntaina 27.6. on avoimet ovet, opastus tasatunnein, pop up-kahvila.

Sampojuhlat järjestetään tänä vuonna kyläjuhlana su 4.7. klo 13–16 Paikkarin torpan pihapiirissä ja Sampomäellä (Torpantie 20). Teemana on Sammatti, kirjailijoiden kylä, ja ohjelmaa on koko perheelle: Kalevala-polku, kisailua, musiikkia, kirjailijoita, yhteislaulua ym. Sampoyhdistyksen järjestämään juhlaan on vapaa pääsy.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut