Uimakielto Aurlahden uimarannalla!  – Näytteissä hurja määrä kolibakteereja

Aurlahden uimarannalta maanantaina 7.6.2021 otetussa vesinäytteessä on tutkimuksissa todettu e.coli-bakteereja. Uimavesinäytteessä on todettu noin 5 000 e.colia pmy/100 ml. Uimakelpoisuuden raja-arvo on 1 000 pmy/100 ml.

Lohjan kaupunki tiedotti asiasta Facebook-seinällään tiistaina. Uimavedestä otetaan uusi näyte ja tuloksista tiedotetaan uimarannalla ja Lohjan kaupungin www-sivuilla.

Länsi-Uusimaan keskiviikon numerossa kerroimme, että Aurlahden rannalla on iso siitepölylautta. Siitepöly sinällään ei anna aihetta uimakieltoon.

– Päädyimme eilen ottamaan näytteen, koska saimme ilmoituksia rannan hajuhaitoista, Lohjan kaupungin terveystarkastaja Kati Lehtonen kertoo.

Uimarannan vieressä on veneiden septitankin tyhjennyspaikka. Lehtonen sanoo, että on todennäköistä, että jostain veneestä on lurahtanut veteen septitankin sisältöä.

Lehtonen kertoo, että vesinäyte otettiin rannalla siitepölyisimmästä kohdasta, eikä kauempana olevan rantaveden ladusta ole tietoa. Jos uimarit ovat nielleet vettä, jossa e.coli-bakteereja on, he voivat saada ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita, kuten ripulia ja pahoinvointia.

Uimakielto on voimassa, kunnes uudet vesinäytteen tulokset tulevat ja osoittautuvat puhtaiksi.

Juttua päivitetty 8.6.2021 klo 15.30 Lisätty terveystarkastajan haastattelu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut