Keskiaikaiset viemärit käyttöön Raaseporin linnanraunioilla

Raaseporin linnanraunioiden sadevedet pääsevät nyt valumaan keskiaikaisia viemäriaukkoja pitkin. Linnan keskiajalta peräisin olevat viemäriaukot avattiin arkeologisesti ja otettiin uudelleen käyttöön, kertoo Metsähallitus. Näin sulamis- ja sadevedet saadaan johdettua linnan muurien ulkopuolelle.

Raaseporin linnanraunioilla on tehty sadevesiohjauksen ja katteen kunnostustöitä, jotka ovat nyt valmistuneet, ja linnanrauniot ovat avoinna yleisölle.

Kunnostuksen tavoitteena on hillitä linnan rakenteisiin kohdistuvaa kosteusrasitusta. Työ aloitettiin jo viime vuonna, jolloin kunnostettiin linnan peltikate. Sadevedenohjausta jatketaan vielä tänä vuonna niin, että linnan ulkopuolelle johdetut vedet saadaan ohjattua pois linnan alueen välittömästä läheisyydestä.

Jatkokunnostusta koskeva suunnitelma valmistui kesäkuussa ja on nyt Museoviraston lausuttavana ja kommentoitavana. Jatkokunnostus toteutetaan syksyllä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut