Pusulan uimarannalle saatiin grilli ja kaksi pöytäryhmää – Pusulan kyläyhdistyksen toiminta alkoi konkreettisella kehittämisellä

Pusulan vastaperustettu kyläyhdistys aloitti kylän kehittämisen heti kun se oli mahdollista. Pusulan aluetoimikunnan kokoamassa kyläkyselyssä ilmi tulleita toiveita alettiin heti toteuttaa ja viime maanantaina Pusulan uimarannalle nousikin kaikkien kyläläisten käytössä oleva grilli.

– Tämä on ensimmäinen askel, totesi yhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Liisa Jääskeläinen.

Grillin kokoamiseksi järjestettiin talkoot, mutta Pertti Numminen oli tarttunut toimeen ja grilli odotteli valmiina rannalla, muun porukan tullessa paikalle. Koottavaa kuitenkin riitti vielä, sillä Lohjan kaupunki oli kyläyhdistyksen ja aluetoimikunnan myötävaikutuksella toimittanut paikalle myös kaksi pöytäryhmää, jotka koottiin samaan syssyyn.

– Pertti valtuutettiin hoitamaan kaupungin kanssa perustamisasiat, grilli on kaupungin, me olemme tuottajia, Jääskeläinen selventää grillin kuvioita.

Myös materiaalit grilliin saatiin Lohjan kaupungilta.

Pusulan kylä profiloitui kyläkyselyssä liikunnalliseksi kyläksi.

– Näitä on tänä vuonna rakennettu myös muille Lohjan uimarannoille.

Grilli on rannan käyttäjien vapaassa käytössä, puut siihen pitää tuoda itse. Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa grilliä ei luonnollisestikaan saa käyttää.

Grillin ja pöytäryhmien lisäksi rannalle on tulossa vielä myös keinut.

– Kaksi tavallista keinua on tulossa. Laituria rannalle toivottiin kyläsuunnitelmassa, siitä ei vielä ole tietoa, saadaanko se. Aluetoimikunta hankkii lisäksi tänne penkkejä, myös aluetoimikunnassa vaikuttava Jääskeläinen kertoo.

Rantaan on rakenteilla syksymmällä myös luontopolku.

– Siitäkin järjestetään talkoot.

Pusulan kyläyhdistys on jo ilmoittanut itsensä Patentti- ja rekisterihallitukseen ja yhdistyksen virallinen julkistaminen tapahtuu 17. heinäkuuta, Pusulan Lions Clubin järjestämän Pusulanjärven kesäpäivän yhteydessä, Pusulan uimarannalla.

– Pusulan kylä profiloitui kyläkyselyssä liikunnalliseksi kyläksi. Täällä liikutaan ja halutaan liikuntaan liittyviä asioita. Kaupunginjohtajakin tätä kiitteli, sillä Lohjan kylille halutaan ominaispiirteet ja meillä se on liikkuminen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut