Asuntomessut Lohjalla: Asuntomessut alkavat Lohjalla perjantaina – liput ostettava ennakkoon, porteille pääsee messubussilla tai vaikkapa veneellä

Hanna Henriksson

Asuntomessuille on vaivatonta tulla, liikkui sitten autolla, julkisilla, kävellen, pyörällä tai vaikka veneellä.

Pysäköintialue sijaitsee Tynninharjulla (Raviradankatu), noin seitsemän kilometrin päässä Hiidensalmen messualueesta. Maksuton messubussi liikennöi pysäköintialueen ja messualueen väliä tauotta.

– Pysäköintiaikaa ei ole rajoitettu. Auton voi jättää parkkipaikalle jo vaikka aamulla ja lähteä bussilla kohti keskustaa, sanoo projektipäällikkö Mirka Härkönen.

Halutessaan pysäköintialueelta pääsee messuille myös taksilla. Lähitaksilla on taksitolpat sekä pysäköintialueella että messualueen sisäänkäynnin luona. Taksi on maksullinen.

Messubussi pysähtyy messualueelle mentäessä kahdella pysäkillä. Ensimmäinen sijaitsee aivan Lohjan ydinkeskustassa (Koulukatu) ja toinen noin 1,5 kilometrin päässä messualueesta Laurentius-talon vieressä (Karstuntie).

Matkailuautoille ja -vaunuille tarkoitettu pysäköintialue sijaitsee Lohjan jäähallin vieressä (Rajavartiostonkatu 1). Matkailuautoilla saapuvat pääsevät messubussin kyytiin pysäköintialuetta lähinnä sijaitsevalta Koulukadun pysäkiltä.

Kaukoliikenteen busseilla Lohjalle saapuvat voivat hypätä messubussin kyytiin molemmilta pysäkeiltä. Osalla Vainion Liikenteen busseista pääsee suoraan messualueelle asti.

Lohjan ydinkeskustasta on matkaa Hiidensalmen messualueelle noin kaksi kilometriä.

– Jos messuille tulee esimerkiksi pyörällä tai vaikka sähköpotkulaudalla, niiden pysäköimiseen on varattu tilat messuporttien läheisyydestä, kertoo Härkönen.

Järvikaupunki Lohjalla asuntomessualueelle voi saapua tietysti myös omalla veneellä.

Veneilijöille on varattu kuusi maksutonta laituripaikkaa Lohjan kaupungin venelaiturista messualueen tuntumasta, hieman messukohde Villa Kokkokalliosta itään. Venepaikoilta on lyhyt kävelymatka messualueelle.

Mikäli paikat täyttyvät, voi veneen jättää Lohjan keskustan tuntumaan Aurlahden rannan vieraslaituriin ja hypätä messubussiin Lohjan keskustasta.

Pääsyliput ja parkkiliput messuille tulee ostaa etukäteen netistä. Myös messuille saapumisen ajankohta valitaan ennakkoon.

– Sisääntulon aikaikkuna on yksi tunti, ja sen aikana tulee saapua paikalle, kertoo Härkönen.

Esteen sattuessa messuvierailun ajankohtaa voi muuttaa 24 tuntia ennen etukäteen varattua ajankohtaa. Härkönen kehottaa varaamaan riittävästi aikaa messuporteille siirtymiseen. Vaikka messubussit kulkevat tauotta, voi bussia joutua odottamaan enintään 15 minuuttia.

Messuilla vietettävää aikaa ei ole rajattu. Kävijöitä pyydetään huolehtimaan turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta. Myös maskien käyttöä suositellaan.

Paluureitti messubussin kyydissä kulkee läpi Lohjan keskustan, jossa pysähdytään kahdella pysäkillä. Ensimmäinen pysäkki sijaitsee Lohjan kaupungintalon Monkolan edessä (Karstuntie) ja toinen pysäkki Keskusaukion vieressä (Suurlohjankatu).

Keskusaukion pysäkillä pysähtyvät myös Helsingin suuntaan menevät kaukoliikenteen linja-autot, joten vaihtaminen julkiseen liikenteeseen sujuu vaivattomasti.

Keskustasta messubussi jatkaa Neidonkeitaan uimahallin pysäkille, joka sijaitsee matkailuautojen pysäköintialueen läheisyydessä.

Loppumatka Tynninharjun pysäköintialueelle kulkee Gunnarlan kautta.

Asuntomessut Lohjalla 9.7.–8.8. Avoinna päivittäin kello 10–18. Avajaispäivänä kello 13–18.

Ohjeet

Messuliput ja saapuminen

Pääsyliput tulee ostaa ennakkoon netistä. Lipunoston yhteydessä varataan sisäänpääsyaika alueelle.

Myös pysäköintiliput suositellaan ostamaan ennakkoon (ennakkoon 10 e, parkkialueelta 15 e). Tynninharjun pysäköintialue avoinna klo 9.30–18.30.

Messubussi kulkee pysäköintialueen ja messualueen väliä tauotta klo 9.30–18.30.

Messualueelle pääsee pysäköintialueelta myös taksilla (kiinteä hinta 14/18 e).

Liput ja lisätiedot www.asuntomessut.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut