Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Viikonlopun erävalvonnassa annettiin huomautuksia läntisellä Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisi ja Metsähallituksen erätarkastaja tekivät lauantaina erävalvontaa Kirkkonummella Meikon luonnonsuojelualueella, Espoonlahden luonnonsuojelualueella ja Nuuksion kansallispuistossa. Pääosin asiat olivat retkeilijöillä ja kalastajilla kunnossa, mutta huomautuksilta ei kuitenkaan vältytty.

Eräpoliisi ja erätarkastaja tarkastivat kalastusluvan kolmelta henkilöltä. Heistä Espoonjoelta tavattu henkilö sai huomautuksen, sillä hän oli onkimassa vaelluskalavesistön virtapaikassa.

Eräpoliisi ja erätarkastaja määräsivät sammuttamaan yhteensä yhdeksän nuotiota. Retkeilijöiden nuotiot oli sytytetty sallituille paikoille, mutta tulenteko ei ollut sallittua metsäpalovaroituksen vuoksi.

Roskaamisesta annettiin viisi huomautusta. Lisäksi kaksi erillistä noin kahdenkymmenen nuoren porukkaa sai huomautuksen häiritsevästä metelistä.

− Juttelimme nuorten kanssa retkietiketistä niin metelin kuin roskaamisen tiimoilta, kertoo vanhempi konstaapeli Niko Sihvonen poliisin tiedotteessa.

Yhteensä eräpoliisi ja erätarkastaja keskustelivat noin 60 luonnossa liikkuneen henkilön kanssa.

− Yleisenä havaintoja voi todeta, että alkukesän valoisien iltojen takia häiriöt alkavat vasta lähempänä puolta yötä. Tekemällämme maastovalvonnalla on suuri vaikuttavuus, Metsähallituksen erätarkastaja Tommi Suonpää toteaa poliisin tiedotteessa.