Koronaan liittyvät terveysturvallisuustoimet ovat ajoittain ruuhkauttaneet Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n – Finavia avaa terminaali 1:n osittain

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 1 aukeaa vaiheittain ensi maanantaina. Päivi Tuovinen/Arkisto
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Yli vuoden suljettuna ollut Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 1 (T1) avataan maanantaina 12. heinäkuuta, tiedottaa Finavia. Suurin syy terminaalin avaamiseen on se, että koronaan liittyvät terveysturvallisuusprosessit tarvitsevat enemmän tilaa sekä aikaa ja aiheuttavat tällä hetkellä ajoittain terminaali 2:n (T2) ruuhkautumista. Myös matkustajamäärät ovat kasvaneet hieman.

Alun perin T1 suljettiin, koska lentoliikenne tyrehtyi lähes kokonaan pandemian alettua runsas vuosi sitten.

T1:ssä avataan ensin lähtöselvitystiskit, joten turvatarkastukseen kävellään toistaiseksi T2:een. Kun EU:n sisärajatarkastukset päättyvät, on T1:n turvatarkastus auki aluksi vain vilkkaimpina aikoina, kuten aamutunteina. Aukioloa lisätään, kun matkustajamäärät kasvavat.

Muutos koskee vain T1:ssa lähtöselvityksen tekeviä matkustajia.

Lentoaseman saattoliikenne on keskitetty T1:n eteen, myös pikaparkki ja 3P-parkkitilat sijaitsevat suoraan T1:n edessä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajakokemuksesta ja prosesseista vastaava johtaja Timo Järvelä kehottaa matkustajia tarkistamaan etukäteen T1:n turvatarkastuksen aukioloajat ja muut ohjeet Finavian verkkosivuilta.

─ Matkustajien kannattaa varata riittävästi aikaa ehtiäkseen lennolle. Olemme pahoillamme, että osa matkustajista joutuu kävelemään tavallista pidemmän matkan päästäkseen turvatarkastukseen. Kyse on väliaikaisesta järjestelystä, kunnes rajat avautuvat ja matkustus palautuu entiselleen, Finavian Järvelä sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Lentomatkustajat kaikkosivat, mutta rakennusmiehet jäivät ja nyt Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen uusi muoto näkyy jo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut