Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lohjalla tällä viikolla seitsemän uutta koronatartuntaa – Kiss Barissa voinut altistua viime viikon perjantaina ja lauantaina

Koronatilanne on Lohjalle heikentynyt heinäkuussa. Lohjan vs. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoo, että Lohjalla on todettu heinäkuussa kymmenen tartuntaa, joista seitsemän tällä viikolla.

– Kisaturismi ja baarit, Tuula Suominen tiivistä tartuntojen taustan.

Tartuntoja ovat saaneet ennen muuta alle 40-vuotiaat. Heistä suurin osa on ollut täysin rokottamattomia, ja kaksi oli saanut yhden rokoteannoksen, joka ei vielä täysin suojaa tartunnalta.

Tuula Suomisen mukaan Uudellamaalla selkeänä valtamuunnoksena on delta-variantti.

– Näin voi arvioida nyt myös Lohjan osalta.

Lohjalla sijaitsevassa Kiss Barissa on ollut tartuttavuusaikana myöhemmin koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä.

Kiss Barissa perjantaina 2. heinäkuuta kello 20-01 ja lauantaina 3. heinäkuuta kello 19-24 olleet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Kyseisenä aikana Kiss Barissa olleita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin. Niitä voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli henkilö huomaa vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilee saaneensa tartunnan, hånen tulee ottaa nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901. Muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117.

Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Tuula Suominen muistuttaa, miten tärkeää on, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä.

Jos henkilö on saanut koronavirusinfektion, on tärkeää selvittää, mistä tartunnan on saanut ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet jatkotartunnan.

Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.