Lohjalainen, kuuden kauden kansanedustaja Matti Saarinen on kuollut

Matti Saarinen 16.6.1947-12.7.2021. Arkisto/Seija Henriksson

SDP:n entinen, kuuden kauden kansanedustaja Matti Saarinen on kuollut Lohjalla maanantaina 12. heinäkuuta nopeasti edenneeseen haimasyöpään. Hän oli syntynyt Lohjalla 16.6.1947. Saarisen kuoleman on vahvistanut hänen vaimonsa Aila Saarinen.

Matti Saarinen toimi SDP:n kansanedustajana vuosina 1987–1991 ja 1995–2015. Eduskunnassa hän toimi muun muassa valtiovarainvaliokunnassa ja sen eri jaostoissa. Hän toimi pitkään myös valtion liikuntaneuvostossa ja sen puheenjohtajana. Veikkauksen hallintoneuvostossa hän oli kaksi vuosikymmentä.

Saarinen oli koulutukseltaan sosionomi ja toimi ennen kansanedustajakauttaan Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymän talousjohtajana. Hän oli Lohjan kaupunginvaltuustossa 1983–1996 ja puheenjohtajana 1989–1996, jonka kauden päättyessä toteutui Lohjan kaupungin ja kunnan kuntaliitos.

Matti Saarisen elämään kuuluivat aina liikunta eri muodoissaan. Joukkuepelaajan lajeja olivat muun muassa jalkapallo, tennis, jääkiekko ja golf.

Juuri ennen kuolemaansa hän ehti julkaista muistelmateoksensa Ojamolta eduskuntaan.

Matti Saarista jäivät kaipaamaan puoliso Aila ja kolme tytärtä perheineen.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut