Otalammen hyppytorni suljettu Vihdissä – pojan varvas oli leikkautua tapaturmassa

Vihdin Otalammella uimarannalla sijaitseva hyppytorni on suljettu ja sen purkamista harkitaan. Päätös syntyi viikonlopun tapaturman jälkeen. Tapaturmassa alakouluikäisen pojan varvas lähes leikkaantui irti hyppytornin tikkaiden terävään osaan. Tikkaat on asennettu huonosti ja jalalla on mahdollisuus liukua tikkaiden alle.

Vihdin kunta tiedotti tiistaina, että Otalammen hyppytorni on nyt suljettu tältä kesältä toistaiseksi. Hyppytornin mahdollista purkamista selvitetään elokuussa. Tuolloin tutkitaan, voidaanko hyppytornia saada takaisin käyttöturvalliseksi.

Otalammen hyppytorni ei tällä hetkellä täytä hyppytorneille määritettyjä turvallisuusvaatimuksia. Hyppytorni on 2,65 m korkea, jolloin veden syvyys tulee olla vähintään 3,5 m.

Veden korkeus on Vihdin kunnan tiedotteen mukaan mitattu maanantaina 19.7. hyppytornin alastulon kohdalta ja syvyydeksi saatiin 3,25 metriä kun sen pitäisi olla vähintään 3,5 metriä.

Lisäksi puupinnat on todettu lahoiksi ja niistä voi paikoin mennä jopa jalka läpi. Hyppytornia on paikattu, mutta se ei ole enää nykykunnossa turvallinen.

Mainos: Länsi-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut