Aurlahdessa voi taas uida normaalisti – uimaveden laatu on hyvä

Aurlahden uimarannan vedenlaatu on hyvä ja siellä voi taas uida normaalisti. Sari Mattila

Aurlahden uimarannalla voi jälleen uida normaalisti, tiedottaa Lohjan kaupunki.

Maanantaina annettu suositus välttää uimista ei ole siis enää voimassa.

Uimarannalta otettiin uimavesinäytteitä maanantaina 19. heinäkuuta uimaveden laadun varmistamiseksi. Näytetulokset olivat hyvät ja ne alittivat uimavedelle asetetut raja-arvot. Vesinäytteiden tutkimuksissa E. coleja todettiin 20 ja 50 mpn/100 ml raja-arvon ollessa 1000 mpn/100 ml. Enterokokkeja näytteissä oli 20 ja 71 pmy/100 ml, raja-arvo on 400 mpy/100 ml.

Uimavesinäytteitä otettiin, koska kaupunki sai maanantaina asiasta yhteydenottoja. Aurlahden uimarannalla olevan septitankin tyhjennyspaikan järjestelmässä oli ilmennyt teknistä vikaa viikonlopun aikana. Tyhjennyspaikka saatiin uudelleen käyttöön tiistaina 20. heinäkuuta.

Saatujen tietojen perusteella septitankin tyhjennyspaikasta ei todennäköisesti ole aiheutunut päästöjä veteen vikatilanteen aikana.

Sinilevää havaittiin Aurlahden uimarannalla viime viikolla vähäinen määrä. Tiistaina 20.7 sinilevää ei enää havaittu. Koska sinilevätilanne voi vaihdella nopeastikin, järvivettä on hyvä tarkkailla myös omatoimisesti ennen uimaan menemistä tai veden käyttämistä esimerkiksi löylyvetenä.

Ajankohtaista tietoa uimaveden laadusta löytyy yleisten uimarantojen ilmoitustauluilta ja kaupungin www-sivuilta:

https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/asuinymparisto/uimarannat/uimarantojen-veden-laatu/

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut