Saako Lohjalla kesänsä viettävä, mutta muualla kirjoilla oleva opiskelija koronarokotteen Lohjalta? – Näin kaupungilta vastattiin!

Saako Lohjalla kesänsä viettävä, mutta vaikkapa Vaasassa kirjoilla oleva opiskelija koronarokotteen Lohjalla? Näin kaupungilta vastattiin! Sanna Kuitunen

Sari Mattila

Koronavirus leviää nyt erityisesti nuorten keskuudessa, minkä vuoksi heitä kannustetaan rokotuksiin.

Monelle nuorelle on kuitenkin epäselvää, onko rokotus otettava sillä paikkakunnalla, jossa on kirjoilla. Kysymys on polttava erityisesti opiskelijoiden ja kesätyöläisten keskuudessa.

Jos lohjalaislähtöinen opiskelija on muuttanut kotipaikkakunnakseen vaikkapa Vaasan, mutta palannut harjoittelu- ja kesätyöjaksonsa ajaksi Lohjalle, onko opiskelijan matkustettava yhtä rokotetta varten Vaasan, vai voiko sen hakea Lohjalta?

– Ulkopaikkakuntalainen voi saada koronarokotteen Lohjalla, jos hän asuu useamman kuukauden ajan Lohjalla. Käytämme tapauskohtaisesti harkintaa sen suhteen, mikä useamman kuukauden raja on, sanoo ylihoitaja Hannele Patjas Lohjan kaupungilta.

Patjas muistuttaa, että koronarokotteita toimitetaan kunnille niiden väestöpohjan mukaisesti. Koska kaikki kuntalaiset eivät välttämättä ota rokotetta, niitä vapautuu silloin vaikkapa juuri ulkopaikkakuntalaisille.

– Jokainen rokote halutaan hyödyntää, ettei yksikään annos menisi hukkaan, alleviivaa Patjas.

Ulkopaikkakuntalaisia, mutta Lohjalla pidempiaikaisesti, asuvia Patjas kannustaa soittamaan rokoteajanvaraukseen etukäteen ja selvittämään tilanteensa.

Lohjalla järjestetään Hannele Patjaksen mukaan jatkossa viikoittain koronarokotustilaisuuksia, joihin voi tulla hakemaan ensimmäisen koronarokotteen ilman ajanvarausta. Seuraava tilaisuus on maanantaina 26. heinäkuuta Sporttikeskus Tennarissa.

– Nämä tilaisuudet ovat olleet todella hyviä ja suosittuja. Varsinkin nuoret ovat ottaneet ne omakseen, mikä on tosi hieno juttu. Kannustan nuoria hakeutumaan niihin edelleenkin. Tartuntojen määrä on kasvussa, ja suurimmat tartuntamäärät ovat nyt juuri nuorten keskuudessa. Siksi on hyvä, että nuoret käyvät rokotuksissa.

Korona leviää Patjaksen mukaan nyt erityisesti yksityistilaisuuksissa ja baari-illoissa.

Myös ilman ajanvarausta tapahtuviin rokotustilaisuuksiin voi tulla ulkopaikkakuntalainen, jos hän voi todentaa Lohjalla asumisensa.

Patjaksen mukaan asuminen todennetaan haastattelemalla henkilö tarkasti.

– Rohkaisen mieluummin ottamaan yhteyttä terveysasemalle kuin jäämään kotiin pohtimaan, voiko rokotettavaksi mennä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut