Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raasepori Festivaali pärähtää perjantaina: esiintyjäkattaus on komea Epuista Vesalaan, E-Typeen ja Pandoraan – Korona perui tapahtuman viime kesältä, nyt tulevaisuus on tästä kesästä kiinni

Raaseporin Festivaali pärähtää soimaan tulevana perjantaina 30. heinäkuuta Bulevardin puistossa Karjaalla.

– Järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Lava nousee alueelle täyttä vauhtia. Aidat on ympärillä ja bajamajat kannettu paikalle. Kovaa vauhtia täällä hommia tehdään; maanantaiaamuna aloitettiin, kertoo järjestelytohinoista tavoitettu tapahtuman promoottori Petteri Ahomaa.

Raasepori Festivaalien esiintyjäkattaus on komea. Lavalle nousevat perjantaina Von Hertzen Brothers, Petri Nygård, Chisu,

Happoradio ja E-Type. Lauantaina vuorossa ovat Vesala, Eppu Normaali & Iiro Rantala, Michael Monroe, Sami Yaffa & Linde Lindström, Pandora, Billnäs Music Factory sekä Neljä Ruusua.

Lue lisää: Raasepori Festivaali siirtyi heinäkuun loppuun

 Toivomme, että ihmiset äänestäisivät nyt jaloillaan, jotta tapahtuma saisi jatkoa.

Promoottori Petteri Ahomaa

Tapahtumaan on myytävänä yhden tai kahden päivän lippuja kolmessa kategoriassa: Golden vip, Silver vip ja normaali.

Vip-lipuilla lunastaa sisäänpääsyn VIP-alueelle, Golden vip -hintaan sisältyy myös ruokailu vip-alueella.

– Toivomme, että ihmiset äänestäisivät nyt jaloillaan, jotta tapahtuma saisi jatkoa ja se järjestettäisiin myös ensi vuonna. Festivaalin tulevaisuus on tästä kesästä kiinni, alleviivaa Ahomaa.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Silloin se otettiin innostuneena vastaan ja kävijöitä oli hyvä määrä. Niitä ei kuitenkaan ollut niin paljon, että järjestäjät olisivat saaneet kaikki kulut peitettyä, sillä ison tapahtuman perustamiskustannukset ovat kovat. Festivaalin taustalta löytyvät lapsuutensa ja nuoruutensa Karjaalla asunut Petteri Ahomaa sekä Loud´n Liven promoottori Kalle Keskinen.

– Ensimmäisen kesän jälkeen aloimme rakentamaan kaksipäiväistä festivaalia seuraavalle kesälle. Puolen vuoden työn jälkeen iski korona ja tapahtuma jouduttiin pandemian vuoksi perumaan. Toivotaan, että porukka nyt löytää paikalle, Ahomaa sanoo.

Lue lisää: Raasepori Festivaali joudutaan perumaan – "Ilman muuta järjestämme ensi vuonna"

Koronaturvallisuus on otettu kaikilla tavoin huomioon tapahtuman järjestelyissä. Raasepori Festivaali on saanut muun muassa turvallisen tapahtuman Check!-merkin.

Se myönnetään tunnuksena siitä, että tapahtuma järjestetään turvallisesti. Tunnuksen käyttöönsä ottavat tapahtumat sitoutuvat toteuttamaan laajaa turvallisuustoimenpiteiden listaa.

– Iso vastuu tietenkin ihmisellä itsellään. Tapahtuman juontaja muistuttaa kyllä lavalta turvaväleistä ja siitä, ettei lavan eteen pääsisi muodostumaan pakkaantumisia. Alue itsessään on laaja, joten siellä turvavälien pitäminen on helppoa. Alueella on myös pöytiä, joissa voi olla pelkästään oman seurueen kanssa eikä tarvitse olla muiden kanssa kosketuksissa. Alueella on luonnollisesti myös käsienpesupisteitä.

Festivaaleille pääsee esimerkiksi junalla, bussilla tai omilla tapahtumaa varten varatuilta festivaalibusseilla. Festivaalibussien aikataulut löytyvät tapahtuman kotisivuilta. Ne kulkevat neljää reittiä: Turku–Kaarina–Piikkiö–Paimio–Kemiö–Perniö–Raasepori, Loimaa–Somero–Lohja–Raasepori, Aura–Tarvasjoki–Marttila–Halikko–Salo–Raasepori ja Helsinki–Kirkkonummi–Raasepori. Reitit toteutuvat, jos matkalle ilmoittautuu vähintään 10 henkilöä. Ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtuman kotisivuilta. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 28. päivä.

Omalla autollakin voi tulla paikalle. Noin puolen kilometrin päässä on maksullinen paikoitusalue.

Tapahtuman järjestelyt alkoivat jo syyskuussa. Petteri Ahomaa kertoo, että noin 10 ihmisitä on tehnyt siitä saakka töitä tapahtuman järjestelyjen eteen.

Lue lisää: Raasepori Festivaalista tulee kaksipäiväinen – viime vuonna Karjaalla 5 500 kuulijaa yhdessä päivässä

Raaseporifestivaali.com