Viikon poiminnat: Joko luit viikon kiinnostavimmat uutiset?

Ventelän vpk:sta suunnattiin perjantaina Kalajoelle auttamaan maastopalon sammutustöissä. Autoa pakkaamassa Heikki Kauppinen (vas) ja Tero Ikävalko. Essi Harju

Kokosimme yhteen viikon puhutuimmat jutut. Kaikki jutut ovat edelleen luettavissa Länsi-Uusimaan verkkosivuilla osoitteessa www.lansi-uusimaa.fi.

Verkkouutiset kuuluvat kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin.

Kalajoen useita päiviä kestäneen maastopalon sammutustöihin on lähtenyt apua myös Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Laajan, noin 300 hehtaarin suuruisen maastopalon sammutuksessa avustaa useita pelastuslaitoksia ympäri maata. Torstaina Kalajokea kohti lähdettiin Espoon alueelta ja perjantaina Lohjan, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Kauniaisten alueilta.

Lohjalta, Vihdistä ja Karkkilasta sammutusapua Kalajoen paloon – Ventelän vpk:n Toni Honkala: "Ihan sama onko (avun tarve) Utsjoella vai kotikulmilla, niin silloin lähdetään"

Vuonna 2017 tehtiin päätös, jonka mukaan Lohjanjärvestä pyydetyn kuhan alamitta on 42 senttiä. Samalla selkävesiverkkojen silmäkokoa kasvatettiin 55:een millimetriin. Nyt neljä vuotta myöhemmin tulokset ovat nähtävissä. Nyt saaliiksi napattujen kuhien keskikoko on noussut.

Kiistelty alamittarajan muutos osoittautui kannattavaksi: Lohjanjärvestä nousee nyt kookkaampaa kuhaa, myös kanta on voimistunut

Aivoverenvuodon vammauttama pitkänlinjan lohjalainen kuntapoliitikko Irene Äyräväinen, 73, on päättänyt nousta pyörätuolistaan ja kävellä. Toinen tärkeä tavoite ja haave on olla mukana sote-uudistuksessa kokemusasiantuntijan roolissa vammaisten äänellä, mikäli sellainen henkilö työryhmiin nimettäisiin.

Aivoverenvuodossa halvaantunut konkaripoliitikko Irene Äyräväinen: Kävelytysapu ei saa jäädä omaisten harteille

Veneilijöiden ratsia Lohjanjärvellä ja Hiidenvedellä viime lauantaina tuotti tylyn tuloksen: kaksi aluksen päällikköä puhalsi reilusti yli sallitun lukeman ja heistä kirjattiin rikosilmoitukset vesiliikennejuopumuksesta. Moottoriveneiden palosammuttimissa oli usealla jäänyt vuosittainen tarkastus tekemättä, sekä veneiden valaistukseen jouduttiin puuttumaan.

Tyly valvontatulos Lohjanjärvellä ja Hiidenvedellä: kaksi juopunutta veneilijää ja puutteita varusteissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut