Uddskatanissa kunnostetaan perinneympäristöjä vapaaehtoisvoimin

WWF ja Metsähallituksen Luontopalvelut järjestävät Hangon Uddskatanissa talkooleirin, jonka aikana hoidetaan alueen arvokkaita perinnebiotooppeja. Leiri päättyy lauantaina 7. elokuuta.

Hoitotoimien tavoitteena on hoitaa uhanalaisten lajien elinympäristöjä kunnostamalla avointa merenrantaniittyä ja hakamaista laidunnettua metsää. Hoitotoimilla ylläpidetään perinteistä laidunmaisemaa ja näkymiä luontopolulta merelle. Avoimia ja puoliavoimia luontotyyppejä ylläpitävät raivaukset ja laidunnuksen jatkuminen ovat erittäin tärkeitä alueen linnuston ja uhanalaisten lajien kannalta. Uddskatan on valtakunnallisesti tärkeä linnuston muuttoreitti ja tärkeä pesimäalue monille lintulajeille.

Leiri on osa Metsähallituksen johtamaa RannikkoLIFE-hanketta. Hankkeessa kunnostetaan merkittäviä rannikon ja saariston elinympäristöjä, kuten paahdealueita, rantaniittyjä, lehtoja ja hakamaita.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut