Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

12–15-vuotiaiden rokotukset alkavat Raaseporissa

Raaseporissa kaikilla 12–15-vuotiailla, eli vuosina 2006–2009 syntyneillä, on nyt mahdollisuus varata aika koronarokotukseen. Rokotushetkellä rokotettavan tulee kuitenkin jo olla täyttänyt 12 vuotta.

12–15-vuotiaille tullaan myös tarjoamaan mahdollisuutta ottaa rokote koulussa. Lisätietoa rokotuksista lähetetään vanhemmille koulujen alkamisen jälkeen Wilman kautta.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori kykenee ikänsä ja kehitystasonsa perusteella tekemään päätöksen. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Rokotusaika varataan osoitteessa koronarokotusaika.fi tai arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 019 289 3141.

Rokotusaikoja lisätään palveluun jatkuvasti. Jos aikoja ei ole saatavilla, kannattaa kokeilla seuraavana päivänä uudelleen.

Rokotuspisteet sijaitsevat Karjaan urheiluhallissa osoitteessa Urheilukuja 3, Karjaa sekä Tammisaaren palloiluhallissa, osoitteessa Fleminginkatu 19, Tammisaari.

Ajan voi varata kumpaan tahansa pisteeseen riippumatta siitä, missä päin Raaseporia asuu.

Ikäryhmän rokottamiseen käytetään THL:n ohjeen mukaisesti Pfizer BioNTechin rokotetta.