Koronavirustartunnan saanut voi nyt itse ilmoittaa mahdollisista altistuneista – käytössä Husin alueella paitsi Helsingissä

Hus on nyt avannut Koronatietoni.fi-sivulle palvelun, jossa koronavirustartunnan saanut voi itse kirjata mahdolliset altistuneet henkilöt. Hän voi tällä tavalla nopeuttaa tartunnanjäljittäjien työtä.

Palvelu on käytössä Husin alueella kaikissa muissa kunnissa paitsi Helsingissä. Helsingillä on oma järjestelmänsä altistumisten ilmoittamiseen.

– Palvelun kautta voi täyttää ne paikat, joissa on ollut ja kirjata altistuneiden henkilöiden nimet ja puhelinnumerot sekä muut altistumisiin liittyvät tiedot, kertoo tiedotteessa apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Positiivisen tulokset koronatestistään saaneelle lähetään siitä tekstiviesti. Samalla hän saa myös ohjeen ilmoittaa mahdollisesti altistuneet henkilöt Koronatietoni.fi-palvelussa.

Kun tiedot on syötetty jo ennen tartunnanjäljittäjän soittoa, ne voidaan käydä yhdessä läpi ja täydentää tarpeen mukaan. Tartunnanjäljittäjä vahvistaa altistumiset.

Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelussa on mahdollista asioida toisen henkilön puolesta.

Palvelu on avattu suomeksi. Ruotsin ja englanninkieliset versiot palvelusta avataan pian.

Husin alueen kuntien lisäksi palvelu voidaan ottaa käyttöön Kymsoten, Eksoten ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut