Katso Liikenneturvan vinkit rengasratsioiden ajankohdista ja paikoista – "Yli puolet autoilijoista ei tiedä, missä kunnossa heidän renkaansa ovat"

Urien syvyys on helppo selvittää kahden euron kolikolla, jonka hopeareunus on noin 4 mm. Jos reunus häviää renkaan pääuraan, urat ovat kunnossa. Arkisto/Lumikki Haaja

Jouni Lampinen

Poliisin, Liikenneturvan ja Autorengasliiton yhteisen kampanjaviikon aikana rengasratsiaan joutumisen todennäköisyys kasvaa koko maassa.

Tällä viikolla ajoteillä liikkuvien kannattaa tarkistaa renkaansa, Liikenneturva tiedottaa.

Rengasratsia päättyy ensi perjantaina.

Tapahtumaviikolla seurataan henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa ja jaetaan tietoa renkaiden vaikutuksesta ajoturvallisuuteen.

Liikenneturva muistuttaa tiedotteessaan, että auton renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on reilun kämmenen kokoinen ja sen pitävyydestä riippuu koko ajoneuvon hallinta.

Autorengasliitto tiedottaa puolestaan, että joka syksy poliisi kirjoittaa yli 400 liikennevirhemaksua puutteellisten renkaiden takia.

– Yli puolet autoilijoista ei tiedä, missä kunnossa heidän renkaansa ovat, Rengasratsian kampanjapäällikkö ja Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo johtamansa liiton tiedotteessa.

Liikenneturva antaa joitakin vinkkejä tulevien ratsioiden paikoista ja ajankohdista kotisivuillaan.

Esimerkiksi Helsingissä Rengasratsia päätettiin järjestää maanantaina 13.9. kello 10.30 alkaen Auroran sairaalan ja Nordenskiöldinkadun kulmassa.

Kymenlaakson rengasratsia järjestetään tiistaina 14.9. kello 10 alkaen Valtatie 6:n Hevossuon levikkeellä.

Lahden Rengasratsia pidetään tiistaina 14.9. kello 13-15 välisenä aikana Ala-Okeroistentiellä, Jokimaan suoralla.

Rengasratsia jatkuu Lahdessa torstaina 16.9. kello 13-15 Vääksyntiellä, Merrasjärven suoralla.

Rengasratsia on Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin yhteinen rengasturvallisuuskampanja, joka on pidetty syksyisin vuodesta 1997 lähtien.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut