Cruising-autoletka kulki Lohjan kautta viikonloppuna – Poliisi: edellytyksiä vakaville seurauksille oli lukuisia

Kuvituskuva Hanna Henriksson

Viime lauantaina 11.9. järjestettiin autoilijoiden kokoontumisajo, night cruising- tapahtuma, joka keräsi yhteen yli 800 autokuntaa. Tapahtuma alkoi alkuillasta Kirkkonummelta, josta autoletkat etenivät Lohjan, Riihimäen, Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Vantaan Tammistoon. Jokaisessa paikassa letkat pysähtyivät isoille parkkialueille. Poliisi oli läsnä koko tapahtuman ajan, ja mukana oli partioita Länsi-Uudenmaan lisäksi Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilta.

Poliisi tiedottaa, että vaikka pääosa osallistujista käyttäytyi hyvin, ei ylilyönneiltä ja niiden seuraamuksilta tälläkään kertaa vältytty.

Komisario Hannu Kontolan mukaan viime viikonloppuna mukana oli parhaimmillaan useita satoja autokuntia ja tuhansia ihmisiä. Autoletka oli pisimmillään kymmeniä kilometrejä pitkä. Poliisin näkökulmasta tapahtumat ovat ongelmallisia niiden aiheuttaman häiriön ja vaaratilanteiden vuoksi.

– Tämänkertaisessa tapahtumassa vältyttiin onneksi onnettomuuksilta, vaikka edellytyksiä vakaville seurauksille oli lukuisia, Kontola kertoo.

Tapahtumaan liittyvän valvonnan yhteydessä poliisi kirjasi kahdeksan rikosilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja yhden rattijuopumuksesta. Vakavan piittaamattomuuden vuoksi ajokorttinsa menetti neljä henkilöä. Sakkoja kirjattiin kuusitoista kappaletta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut