Eeva Joenpelto -kirjallisuusseminaarissa Lohjalla esiintyvät muun muassa kirjailijat Tuomas Kyrö ja Marianna Kurtto – ilmoittautuminen nyt käynnissä

Tuomas Kyrö on yksi kirjallisuusseminaarin esiintyjistä. Hän oli ensimmäinen Eeva Joenpellon testamenttaamassa kirjailijakodissa Sammatissa asunut stipendiaatti. Arkisto/Markus Sommers

Jottei varjos haalistu – Eeva Joenpelto -kirjallisuusseminaari pidetään lauantaina 9.10. alkaen kello 10 Laurentius-salissa. Alun perin kesäkuuksi suunniteltu vuoden 2021 kirjallisuusseminaari siirtyi koronarajoitusten takia syksyyn.

Seminaarin aiheena on Eeva Joenpelto, jonka syntymästä tuli kesäkuussa kuluneeksi sata vuotta. Sammatissa syntynyt Joenpelto kirjoitti lähes 30 romaania, esikoisteoksena Kaakerholman kaupunki (1950) ja viimeisenä vuonna 2000 julkaistu Uskomattomia uhrauksia. Finlandia-palkinnon hän sai 1994.

Lohjalla varmaan tunnetuin ja rakastetuin Joenpellon tuotannosta lienee neliosainen Lohja-sarja: Vetää kaikista ovista, Kuin kekäle kädessä, Sataa suolaista vettä ja Eteisiin ja kynnyksille vuosina 1974–1980.

Seminaarissa esiintyvät kirjailija Marianna Kurtto, tutkija, FT Helena Ruuska, kirjagrammaaja Mari Leminen ja kirjailija Tuomas Kyrö. Seminaarissa haastattelijana toimii Merja-Liisa Karhu. Lisäksi Marja Koski esittää Gröönrooskan monologin kirjasta Vetää kaikista ovista. Seminaarin avaa dosentti Sakari Katajamäki WSOY:n kirjallisuussäätiöstä.

Seminaarin järjestäjiä ovat Hiiden Opisto, Lohjan kaupunginkirjasto, Lohjan Museo ja Lohjan yleinen kulttuuritoimi.

Ilmoittautuminen seminaariin viimeistään 7.10.: www.hiidenopisto.fi tai ma-–to klo 12–16 puh. 044 369 1498.

Juttua muokattu 16.9.2021 klo 15.37: korjattu puhelinnumero.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut