Kolmas koronarokotuskierros alkaa Lohjalla ensi viikon maanantaina – rokotuksia tarjotaan vaikeasti immuunipuutteisille ja osalle hoitohenkilöstöstä

Kuvituskuva. arkisto/ Sauvo Jylhä

Lohja aloittaa kolmannen koronarokotuskierroksen ensi viikon maanantaina 20.9. Päätöksen taustalla on se, että Hus ja kunnat päättivät torstaina Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä käynnistää kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi – jo ennen asetuksen voimaan tuloa, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä. Hus Apteekin varastossa on noin 15 000 Modernan koronavirusrokotetta, joiden viimeinen käyttöpäivä on jo ensi viikon keskiviikkona eli 22.9.

Lohjalla kolmatta rokotusannosta tarjotaan vaikeasti immuunipuutteisille henkilöille ja osalle hoitohenkilöstöstä. Walk in-rokotuksia järjestetään maanantaina 20.9. kello 13–16, tiistaina 21.9. kello 9–19 ja keskiviikkona 22.9. kello 9–16. Rokotuspaikka on Keskustan terveysaseman (Ojamonkatu 36) vihreällä käytävällä, jonne pääsee tulemalla sisään terveysaseman pääovesta ja seuraamalla opasteita.

Rokotukseen oikeutettu henkilöstö rokotetaan pääosin omissa yksiköissään maanantain, tiistain ja keskiviikon aikana, mutta tarvittaessa henkilöstö voi myös tulla walk in -rokotuksiin. Yksikön esimies informoi rokotukseen oikeutettuja henkilöitä rokotusjärjestelyistä, ja jatkossa näiden ryhmien rokottaminen tapahtuu tavanomaisen koronarokottamisen yhteydessä.

Kolmanteen rokotukseen ovat ensi viikolla oikeutettuja ne vaikeasti immuunipuutteiset, joiden toisesta rokoteannoksesta on aikaa vähintään kaksi kuukautta. Vaikeasti immuunipuutteisiksi lasketaan henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, dialyysihoito ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio tai lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila sekä he, joilla on meneillään immunosuppressiivinen syöpähoito tai autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä.

Henkilöstöstä kolmatta rokotetta tarjotaan Lohjalla koronapotilaita hoitavalle henkilöstölle, kuten arviointiosaston, osasto 5:n, Tynninharjun ja Pusulan kiirevastaanoton ja kotihoidon henkilöstölle, sekä koronanäytteitä käsittelevälle henkilöstölle ja vaikealle koronataudille alttiitta henkilöitä hoitavalle henkilöstölle eli tehostetun asumispalvelun henkilöstölle. Henkilöstöllä toisesta rokoteannoksesta tulee olla vähintään kuusi kuukautta ennen kuin on oikeutettu saamaan kolmannen rokotteen.

Lohjan tiedotteen mukaan Hus Lohjan ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen rokotuksia järjestävien tahojen kanssa on sovittu, että kunnat rokottavat rokotuksiin oikeutettuja työntekijöitä joustavasti, kotikunnasta riippumatta.

Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Jari Petäjä sanoo, että kolmannen rokotuskierroksen käynnistäminen ennen asetuksen voimaan tuloa on poikkeuksellista

– Katsoimme, että rokotteiden vanheneminen on riittävä peruste tähän ratkaisuun. Olemme olleet yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön ja saaneet suullisen luvan, Petäjä sanoo Husin tiedotteessa.

Hus toivoo pikaista päätöstä kolmannen rokotuskierroksen käynnistämisestä, jotta rokotuksia voidaan tämän rokote-erän käytön jälkeen jatkaa. Husin mukaan rokotteiden saatavuus on Uudellamaalla erinomainen eli nyt tehty päätös ei hidasta alueen asukkaiden ensimmäisiä tai toisia rokoteannoksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut