Näköislehdessä tänään | Sairastuminen avasi runosuonen – kirjoittaminen voi auttaa tunteiden purkamisessa

Hyvinvointi: Marju Pakkasen väsymyksen ja janon syyksi selvisi aivokasvain. Sairastuminen ja siitä seurannut pysähdys vapauttivat Pakkasen luovuuden ja päästä alkoi pulputa runoja. Kirjoittaminen on hyvä väline tunteiden purkamiseen. Samalla syntyy uusia näkökulmia.

– Ihminen havaitsee, että tältäkö minusta tuntuu, ajattelenkin tästä asiasta näin. Saa tietoisesti purkaa sitä, mitä itsessä tapahtuu, kirjallisuusterapiaohjaaja Fanny Torro sanoo.

Hyvinvointi: Psykologi Anu Tevanlinna havainnollistaa palautumista puhelimen akun lataukseen liittyvällä vertauskuvalla. Kun akusta käytetään virtaa päivän aikana, sitä tulee jatkuvasti täyttää. Muuten tulee ongelmia.

Konstit lataukseen ovat monet: esimerkiksi palopäällikkö Lari Parkkinen juoksee, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen katsoo elokuvia.

Ajassa: Unto Turunen, 80, tottui työntekoon jo lapsena, sillä ankaran isän perheessä muita vaihtoehtoja ei ollut. Nyt Turunen on toteuttanut sen, mikä monella jää vain ajatusten tasolle: autoteknikko on kirjoittanut kirjan työhistoriastaan, ja mukana on myös lapsuus- ja nuoruusajan muistoja Lieksasta pienviljelystilalta, Metsähallituksen metsätöistä ja opiskelusta Joensuussa.

Ajassa: – Olari on Suomen kaunein lähiö ja alakulttuurien kehto, josta panimon tarina on luotu. Olari on muun muassa Suomi-räpin, skeittauksen ja graffititaiteen kehto, sanoo Olarin panimon perustaja ja oluentekijä Ville Leino.

Olarin Panimolla on nyt virallisesti Suomen paras olut, ja tarttuipa Suomen Paras Olut -kilpailusta mukaan muutama muukin tunnustus.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut