Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjalaisen hotellimogulin jättihanke Helsinki-Vantaalla alkaa – "Suomen suurin hotelli"

Suomen suurimmaksi kuvaillun hotellin rakennustyöt alkavat Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa lokakuussa.

Hanketta vetää Kiinteistökehitysyhtiö LAK Real Estate. Yhtiön tiedote kertoo, että vuonna 2024 valmistuvaan hotellikompleksiin tulee yhteensä yli 700 huonetta.

Hotelli nousee terminaali 2:n yhteyteen. Sen rakentaa rakennusyhtiö Skanska, ja hotellitoimintaa alkaa aikanaan pyörittää norjalaisen Petter A. Stordalenin Nordic Choice Hotels -ketju kahden eri hotellibrändin alla.

Hotellista tulee suora sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

– Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä, toteaa LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen tiedotteessa.

Lue myös: Uusi superhotelli voi tehdä Helsinki-Vantaasta suositun kokous- ja konferenssipaikan – hotelliguru: lentokentällä kokoontuminen säästää aikaa ja vaivaa

Nordic Choice Hotels aikoo tuoda Helsinki-Vantaalle kaksi hotellikonseptia, jotka tarjoavat muun muassa viisi ravintolaa, spa- ja kuntosalitilat sekä kokous- ja konferenssipalvelut. Kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar.

– Kaksi konseptiamme tarjoavat lentoaseman käyttäjille uusia mahdollisuuksia majoituksensa räätälöintiin tai odotukset ylittävän konferenssikokemuksen tarjoamiseen, hehkuttaa Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen tiedotteessa.

Stordalenin yritys iskee hotellillaan trendiin, jossa kokouksia ja konferensseja pidetään yhä useammin lentokentällä ajan ja vaivan säästämiseksi.

– Lentokentältä ei tarvitse siirtyä erilliseen kokouspaikkaan, Stordalen sanoi Vantaan Sanomille 2019.

Norjalainen hotellimoguli Stordalen omistaa entuudestaan useita nimekkäitä hotelleja Helsingissä, kuten Kämpin ja St. Georgen. Hänen ensimmäinen Helsinkiin avattu hotellinsa oli Jätkäsaaren Clarion 2016.

LAK:n hallituksen puheenjohtajan Jani Nokkasen mukaan lentokentän hotellihanke on yksi yhtiön Avia Cityksi nimetyn alueen kehityshankkeista. Alueelle syntyy kansainvälisiä palveluita, työpaikkoja sekä asuntoja.

– Aviapoliksen alue on yksi pääkaupunkiseudun nopeasti kehittyvistä kasvukeskittymistä, Nokkanen sanoo tiedotteessa.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto SARC.