Raaseporissa 33 uutta koronavirustartuntaa – uudet tapaukset rokottamattomilla

Raaseporin johtava lääkäri Tove Wide kannustaa käyttämään kasvomaskia tiloissa, joissa on paljon ihmisiä. Kuvituskuva. Iida Mulari

Kahden viimeisen viikon aikana eli 27.9.–10.10. Raaseporin alueella on todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, mutta vain kuusi niistä on tullut edellisen viikon aikana. Trendi on siis laskeva. Ilmaantuvuusluku viikoille 39–40 on 120 per 100 000 asukasta.

– Uudet tapaukset ovat rokottamattomia aikuisia tai lapsia, joita ei vielä voi rokottaa, toteaa Raaseporin johtava lääkäri Tove Wide Raaseporin viikkokatsauksessa.

– Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on 4,3 prosenttia kahden viime viikon ajalta ja edellisen viikon ajalta 1,6 prosenttia. Nyt näemme siis parempaan päin menevän trendin, joten kiitos kaikille, jotka ovat olleet eristyksessä tai karanteenissa, ja kaikille, jotka ovat jäljittäneet tartuntoja ja auttaneet jäljityksessä, Wide jatkaa.

Raaseporissa 77, 6 prosenttia asukkaista on saanut ensimmäisen ja 68,3 prosenttia toisen koronarokoteannoksen.

– Kehotamme kaikkia ottamaan rokotteen! Se ei anna täydellistä suojaa, ja jotkut ryhmät tulevat tarvitsemaan vielä kolmannen rokoteannoksen, mutta rokotteen hyötyä ei voi kiistää, Tove Wide muistuttaa.

Wide sanoo, että 12–15-vuotiaiden rokotukset jatkuvat vielä muutaman päivän ajan. Rokotteen antamisen jälkeen vie noin viikon, että suoja kehittyy.

– Kehotan kaikkia ikäryhmiä käyttämään kasvomaskeja kaupoissa, busseissa ja junissa sekä kun on ahdasta ja ihmiset kokoontuvat samoihin tiloihin, Wide jatkaa.

Koronarokotusajan voi varata netistä osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta (019) 289 3141.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut