Meidän porukka: Karjalohjan Seurojentalon tulevaisuus kiinnosti kyläläisiä

Karjalohjalaiset ideoivat viime sunnuntaina loppuvuoden tapahtumia omalle Seurojentalolleen.

Karjalohjalaisia ei voi syyttää flegmaattisiksi, ainakaan kun kyse on heidän Seurojentalosta. Se todistettiin, kun Karjalohjan Seurojentalolle kerääntyi viime sunnuntaina toistakymmenpäinen joukko kyläläisiä pohtimaan talon tulevaisuutta, nyt jo toisen kerran.

Aikaisempi kokoontuminen oli vuosi sitten, jolloin kylvettiin ensimmäiset idean siemenet talon tulevaisuudelle. Vuosi on suunniteltu, tehty taloon tuttavuutta ja pohdittu sen vahvuuksia ansiokkaan talonhengettären Kristiina Niemisen luotsaamana. Yhteistyössä alkoi rakentua joukko toiminnan kehittämisestä kiinnostuneita kylän puuhamiehenä Mikael Lehtosen, aktiivisen yrittäjän Anu-Maria Sandelinin, toimeliaiden Terhi Haatajan ja Nina Nymanin mukana raataa tarmokas yrittäjä Noora Hannus. Taloa lähdetäänkin kehittämään yrittäjävetoisesti, toki karjalohjalaisittain sovellettuna, siten että seurojen ja yhdistysten, torin ja tapahtumien tarpeet yhteensovitetaan.

Keskustelu virtasi innokkaasti reilun kahden tunnin ajan. Keräsimme toistakymmentä huikeaa ideaa karaokesta tanssiaisiin, iltabingosta aina huutokauppoihin ja huikeisiin näyttelyihin asti. Nuorisolle haluttiin tehdä oma graffitiseinä, skeittiramppi ja yhdessä VPK:n kanssa moottorikorjauspaja. Arvokkaaksi anniksi nousi osallistujien tieto talosta ja sen tapahtumista, tietoa aloitetaankin kokoamaan yksiin kansiin.

Kylän antaessa upeasti tukensa esittelemäämme toimintaan voimmekin aloittaa työt talon sisustuksen freesaamisella, startata lyhyen ja pitkän aikavälin toiminnan suunnittelun. Tulemme kunnioittamaan ja säilyttämään talon vanhaa aitoa historiaa, mutta sivallamme siihen riittävästi ripauksia uutta hohdetta.

Karjalohjan Seurojentalosta vastavat Karjalohjan Nuorisoseura ja Maaseutuseura omistusosuuksillaan. x

Mikä parasta, ensi kesälle buukkaamme taloon ja torille iloisia juhlia, yhteisiä talkoita ulkoalueen siistimistä, ja rahoituksen salliessa aloitamme isommatkin remontit turvataksemme Karjalohjan arvokkaan Seurojentalon säilymisen koko kylän, vierailijoiden, kesäasukkaiden että läpikulkumatkalaisten yhteisenä kokoontumispaikkana.

Uudistusten myötä käyttöastetta nostetaan, siten talo soveltuu entistä paremmin kyläläisten tarpeisiin. Taloa käytetään yhdistysten ja seurojen tapahtumiin, kokouksiin sekä perhejuhliin kuten häihin, muistotilaisuuksiin tai valmistujaisiin. Saattaapa talossa iloita metsästysseurojen tai yritysten juhlat taikka raikua kauniit sävelet konserteissa ja kulttuurin kehto keinua näyttelyiden merkeissä.

Seurojentalon käyttöä koskenut keskustelu virtasi niin vuolaana, ettei aikaa liiennyt Karjalohjan menestyksekkään kesätorin kehittämistä koskevaan ideointiin. Torin, myynnin ja markkinoiden kehittämisestä järjestetäänkin aivan oma tilaisuutensa.

Oikeastaan tilaisuudessa kävi ilmi, että Karjalohja todellakin on ihmeellisten ihmisten, tarmokkaiden tekijöiden ja itsepintaisten ihmisten kylä, jonka seurojentalo muotoutuu heidän näköisekseen, outoja biisoneita unohtamatta.

Tulevia tapahtumia:10.11.: Kerro tarinasi Karjalohjan Seurojentalosta. Keräännytään yhteen muistelemaan talon tapahtumia ja kerätään tieto talteen. 18.12.: Karjalohjan joulumarkkinat. Osta uniikit joululahjat ja tule tutustumaan seurojentaloon ja sen toimintaan. Joulukahvila auki! Päivämärä avoin: Turhien tavaroiden huutokauppa.

Anu-Maria Sandelin

Kirjoittaja on Karjalohjan Nuorisoseuran varapj.

Meidän porukka

Meidän porukka -palstalla järjestöt, kerhot, urheiluseurat ja -joukkueet sekä muut porukat voivat esitellä toimintaansa omin sanoin ja kuvin. Kuvat ja jutut lähetetään sähköpostitse lu.toimitus@media.fi. Jutun mitta enintään 2 500 merkkiä (välilyönteineen). Mukaan kirjoittajan ja kuvaajan nimi sekä lähettäjän yhteystiedot. Kuva (vähintään 1 Mt) jpg-muodossa sähköpostin liitteeksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut