Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjan kouluissa, oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa ei tarvitse käyttää kasvomaskia syysloman jälkeen

Lohjan varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten tiloissa ei tarvitse käyttää enää syysloman jälkeen eli 25. lokakuuta alkaen kasvomaskia, tiedottaa Lohjan kaupunki.

Yleinen kasvomaskisuositus siis päättyy kyseisissä tiloissa. Samalla poistuu myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten henkilökuntaa koskeva maskin käyttövelvoite.

Lohjan kaupunki kuitenkin suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä rokottamattomille ja tietyissä erityistilanteissa.

– Yleisen maskisuosituksen päättymisestä huolimatta maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko Uudenmaan alueelle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa, Lohjan kaupungin tiedotteessa todetaan.

Maskia on tärkeää käyttää julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Lisäksi kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Lohjan kouluilla, oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa on edelleen saatavilla maksutta kasvomaskeja. Niiden toiminnassa pyritään jatkossakin noudattamaan hygieniaohjeita, kuten säännöllistä käsien pesua.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoivat tiistaina 12. lokakuuta 2021 uudet terveysturvallisuussuositukset varhaiskasvatusta, kouluja, oppilaitoksia ja korkeakouluja koskien. Koronaviruksen tartuntariski kyseisissä tiloissa ja niiden toiminnoissa on ollut THL:n seurannassa pieni, minkä vuoksi kasvomaskin käytöstä ei enää ole tarvetta antaa yleistä suositusta.