Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudellamaalla edistetään hiilineutraalia matkailua Novagon avulla

Ilmasto: Tavoitteena on saavuttaa Uudenmaan matkailualalle hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Novago tarjoaa maksuttomien koulutusten ja työpajojen lisäksi tukea esimerkiksi hiilijalanjälkilaskurin käyttöönottoon yrityksissä.

Kestävän matkailun kysyntä kasvaa niin meillä kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Uudenmaan matkailuyrityksille tarjotaan pian maksuttomia koulutuksia, työpajoja ja konkreettista apua oman toiminnan kehittämiseen yhä kestävämmäksi, hiilineutraaliksi ja helposti saavutettavaksi myös digitaalisesti.

– Meillä on alkamassa laaja kokonaisuus, jossa tarjoamme maksuttomien koulutusten ja työpajojen lisäksi konkreettista tukea esimerkiksi hiilijalanjälkilaskurin käyttöönottoon yrityksissä. Hiilijalanjäljen mittaaminen on tärkeää, jotta ymmärrämme, mistä päästöt syntyvät ja pystymme alkaa niitä vähentää. Tuemme myös Sustainable Travel Finland -ohjelman käyttöönotossa, kertoo tiedotteessa palvelupäällikkö Janita Juvakka Novago Yrityskehitys Oy:stä.

Tavoitteena on saavuttaa Uudenmaan matkailualalle hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Lisäksi tavoitteena on, että matkailutuotteet Uudellamaalla on tuotteistettu kestäviksi, kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi.

– Tavoittelemme myös sitä, että matkailutuotteita voisi ostaa helposti verkosta. Tarjoammekin digitaalisten myyntikanavien käyttöönottoon apua. Pyrimme myös lisäämään Uudenmaan alueen matkailuyritysten verkostoitumista ja vuorovaikutusta, Juvakka jatkaa.

Toimenpiteitä toteutetaan Uudenmaan liiton rahoittamassa Carbon Neutral Experience -hankkeessa, jota koordinoi Novago Yrityskehitys Oy. Mukana ovat Lohja, Raasepori, Inkoo, Siuntio, Karkkila, Hanko, Espoo, Helsinki, Porvoo, Järvenpää, Vantaa, Hyvinkää, Tuusula, Sipoo sekä Lapinjärvi.

– Koulutuksiin ja tapahtumiin voivat osallistua näiden 15 kunnan matkailuyritykset. Minuun voi olla yhteydessä, jos haluaa kuulla lisää. Tulemme kuitenkin tiedottamaan koulutuksista ja työpajoista lisää lähiaikoina sekä uutiskirjeiden muodossa koko

hankeajan. Ajankohtaisia asioita pääsee seuraamaan myös Facebook-sivullamme, Juvakka kertoo.

Projekti ja sen tarjoamat palvelut toteutetaan aikavälillä 1.8.2021–31.7.2023.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Suomen matkailutulo oli vuonna 2018 noin 16 miljardia euroa, josta noin puolet kohdistuu Uudellemaalle. Matkailutoimiala on siis merkittävä työllistäjä Uudellamaalla.

Vuonna 2020 matkailun rekisteröidyt yöpymiset laskivat koko Suomessa 38 prosenttia, kun samaan aikaan vastaava luku Uudellamaalla oli 60 prosenttia. Uudenmaan alueen matkailusektori on siis kärsinyt pahoin koronapandemian aiheuttamasta matkailutulojen pienenemisestä.

Kun kriisi hellittää, kilpailu asiakkaista tulee olemaan ennennäkemättömän kovaa. Asiakkaiden valinnoissa kestävyys tulee korostumaan aivan uudella tavalla. Kestävyys, digitaalisuus ja tiedolla johtaminen ovat asioita, jotka ratkaisevat matkakohteen ja yritysten menestyksen.