Raaseporin koronatilanne rauhoittunut: Kahden viikon aikana vain kahdeksan uutta tartuntaa – ilmaantuvuusluku nyt 29 tapausta 100 000 asukasta kohden

Kahden viimeisen kalenteriviikon 4.10.-17.10. aikana Raaseporissa on todettu kahdeksan uutta koronatapausta. Vain kolme niistä on todettu viime viikon aikana. Raaseporin ilmaantuvuusluku kahden viikon ajalle on 29 tapausta 100 000 asukasta kohden.

– Koronatilanne on nyt rauhoittunut Raaseporissa ainakin niin pitkälle kuin tiedämme. Raaseporilaiset käyvät vähemmän testeissä, mutta se on luonnollinen seuraus muuttuneista suosituksista. Lapset ja tuplarokotetut, joilla on lieviä oireita, voivat seurata oireiden kehittymistä, eikä koronatestiin tarvitse hakeutua heti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisi mennä kouluun, päivähoitoon tai töihin, jos flunssa on tuloillaan, muistuttaa Raaseporin johtava lääkäri Tove Wide kaupungin tiedotteessa.

Uudellamaalla testataan monissa paikoissa myös koronaviruksen ilmentymistä jätevedessä.

– Tiedämme, että virusta on liikenteessä. Testauspaikat ovat kuitenkin pääkaupunkiseudulla, joten Raaseporin tarkkoja pitoisuuksia emme saa, pahoittelee Wide kaupungin tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut