Aiotko käyttää Halloween-juhlissa villejä piilolinssejä? Lue ensin nämä ohjeet, sillä vääränlainen käyttö voi jopa pysyvästi heikentää näköä

Halloween tulee, aika kaivaa viime vuonna käytetyt hyytävän väriset piilolinssit esiin? Jos tämä ajatus tuli mieleen, kannattaa miettiä uudelleen.

Efektipiilolinssien väärinkäyttö voi nimittäin pahimmassa tapauksessa johtaa jopa pysyvään näön heikentymiseen tai ainakin ikävään tulehdukseen, varoittaa optikkoliike Specsavers tiedotteessaan.

Efektipiilolinssit voivat aiheuttaa käyttäjälleen monia vaivoja alkaen hetken kestävästä epämukavuudesta aina sarveiskalvon haavaumiin ja kivuliaihin infektioihin.

Yksi pahimmista virheistä on juuri samojen "bilelinssien" käyttö vuodesta toiseen. Toinen kardinaalimoka on jakaa omat "piilarit" kaverin kanssa.

– Jokaisella meistä on omanlaisemme bakteerikanta, ja taudit voivat levitä jaettujen linssien kautta. Yhteisiä linssejä ei siksi missään nimessä kannata hankkia. Koska efektilinssit ovat niin sanottuja kuukausilinssejä, on pakkauksen avaamisen jälkeen käyttöaikaa vain kolmekymmentä vuorokautta riippumatta siitä, kuinka monta päivää linssejä on pidetty silmissä. Samoja linssejä ei siis tule käyttää vuodesta toiseen, kertoo Specsavers Itäkeskuksen optikko-yrittäjä Marina Åkerlund.

Hygienia on tärkeää kaikkien piilolinssien kanssa, sillä niihin liittyy aina infektioriski. Kokemattoman piilarien käyttäjän ei optikon mukaan kannattaisi ottaa linssejä käyttöön ilman asiantuntijan ohjausta.

Efektipiilolinsseistä voi Specsaversin mukaan aiheutua vahinkoa erityisesti silloin, jos linssi on valmistettu hyväksymättömästä materiaalista tai jos käyttäjän silmät eivät sovellu linssin käyttöön.

Optikon vinkit

Muista nämä, kun käytät efektilinssejä

Käsittele linssejä aina puhtain käsin.

Aseta linssit silmiin ennen kuin teet muun juhlameikin.

Puhdista linssit kunnolla käytön jälkeen, jos aiot vielä käyttää niitä uudelleen. Muista, että linssejä ei voi puhdistaa kraanavedellä.

Älä käytä samoja linssejä kaverin kanssa.

Voit käyttää kosteuttavia silmätippoja linssien kanssa käyttömukavuuden lisäämiseksi.

Noudata linssipakkauksen ohjetta: kertakäyttölinssit tulee heittää heti roskiin, kuukausilinssit säilyvät oikein säilytettyinä piilolinssikotelossa kuukauden.

Älä mene nukkumaan piilolinssit silmissä, paitsi jos linssejä voi käyttää yli vuorokauden.

Muista aina tutustua linssipakkauksen käyttöohjeisiin.

Lähde: Specsavers

Voice.fi: Radio 957 soittaa yhden illan pelkkää turkulaismusiikkia – "Aiomme esimerkiksi järjestää kilpailun, jossa pitää laskea, kuinka monta kertaa TPS:n maalilaulu soi"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut