Näköislehdessä tänään | "Miten ihanaa, että täällä on tänään kaalikeittoa" – hajuaistilla on suurempi merkitys ruokavalioomme kuin luulemmekaan

Hajuaisti: Kykenemme muistamaan jopa 2 000 erilaista tuoksua. Hajuaistilla on suurempi merkitys ruokavalioomme kuin luulemmekaan.

Ei siis ihme, että ruokiin liittyvät ikävät kokemukset laukaisevat inhoreaktioita vuosikymmentenkin päästä.

– Yksi voi kävellä sisälle ja ajatella, miten ihanaa, että täällä on tänään kaalikeittoa. Toiselle taas voi tulla reaktio, että ei missään nimessä tänne, kuvailee professori Mari Sandell Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta.

Kauppa: Motonetin toimitusjohtaja Toni Stigzelius korostaa pitkäjänteisyyttä alkavassa ”Ruotsin-valloituksessa”. Yrityksen tavoitteena on, että länsinaapurissa saadaan avattua ensimmäinen Motonet vuoden 2023 loppupuolella.

Lemmikit: – Ystävän koira menehtyi, kun lasinsiru meni tassuanturan väliin, kertoo Ehjin tassuin -kampanjan ideoinut Samuli Makkonen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut