Lohjan Kino Vaakunassa voinut keskiviikkona altistua koronalle

Lohjalla elokuvateatteri Kino Vaakunassa keskiviikkona kello 17 alkaneessa näytöksessä olleet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. Näytöksessä on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä.

Paikalla samaan aikaan olleita suositellaan seuraamaan infektio-oireita ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Tärkeää on myös, ettei oireisena lähdettäisi kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja pitää turvavälejä. Mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu, on suositeltavaa käyttää edelleen kasvomaskia erityisesti julkisissa tiloissa, joissa on paljon ihmisiä koolla.

Jos epäilee saaneensa tartunnan, kannattaa varata aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Tarvittaessa voi ottaa yhteyden oman kunnan koronaneuvontaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut