Kaksi joukkoaltistumista Lohjalla viikonloppuna: Virkkalassa ravintola Karanteenissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Neidonkeitaassa sunnuntaina

Nyt on erityisen tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, käyttää kasvomaskia sekä pitää turvavälejä. Outi Paappanen

Lohjan Virkkalassa sijaitsevassa ravintola Karanteenissa lauantain 20. marraskuuta kello 20 ja sunnuntain 21.11. kello 1 välisenä aikana asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle, koska ravintolassa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö, tiedottaa Lohjan kaupunki.

Toinen koronaviruksen joukkoaltistuminen tapahtui sunnuntaina 21. marraskuuta Lohjan Virkistysuimala Neidonkeitaalla kello 14.15–16. Neidonkeittaalla oli silloin tartuttavuusaikana myöhemmin koronapositiiviseksi todettu henkilö. Hän oli viettänyt aikaa useammalla altaalla sekä naisten pesu- ja pukutiloissa.

Kaupunki suosittelee seuraamaan korostetusti infektio-oireita ja hakeutumaan hyvin matalalla kynnyksellä koronatestiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Oireisena ei saa lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja pitää turvavälejä. Mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu, kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen erityisesti julkisissa tiloissa, joissa on paljon ihmisiä koolla.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, varaa aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Tarvittaessa on otettava yhteys kotikunnan koronaneuvontaan.

Koronavirusinfektiotapauksissa on tärkeää selvittää, mistä tartunta on saatu ja keitä itse on mahdollisesti tartuttanut. Jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Tekstiä muokattu 24.11.klo 15.30: Lisätty tiedot Neidonkeitaan joukkoaltistumisesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut