Yle: Voi tulla kalliiksi, jos vitkuttelee talvirenkaiden vaihtoa

Yle kertoo uutisessaan, että viime vuonna voimaan tullut lakimuutos voi tuoda autoilijoille kiusauksen lykätä talvirenkaiden vaihtoa. Tieliikennelain mukaan talvirenkaita pitää käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos keli sitä edellyttää.

Jos vitkuttelee renkaiden vaihdon kanssa, voi se tulla autoilijalle kalliiksi.

– Vakuutuskorvaus voidaan evätä tai korvausta alentaa, jos vahinko johtuu väärästä rengasvalinnasta, Lähi-Tapiolan johtaja Tapio Alaviiri sanoo Ylelle.

Vapaaehtoisesta vahinkovakuutuksesta eli kaskosta voidaan jättää korvaamatta omat aineelliset vahingot, jos liukastelee kesärenkailla. Alaviirin mukaan myös kuljettajan oman henkilövahinkoturvan osalta kynnys korvausten alentamiseen on korkea, jos alla eivät ole kelin edellyttämät renkaat.

Vakuutusyhtiö Ifin Juha T. Virtanen muistuttaa, ettei talvirenkaiden vaihtamista kannata odottaa aivan viimeiseen asti, vaikka kalenteriperusteinen vaihtopakko on poistunut.

Aiemmin talvirenkaita piti käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut