Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Näköislehdessä tänään | "Jos ongelmat ovat niin rajuja, että eläin kärsii päivittäin, on lääkitys paikallaan" – koirien ja kissojen käytöshäiriöitä hoidetaan myös mielialalääkkeillä

Lemmikit: Eroahdistus ja pelkotilat ovat yleisimpiä syitä koiran mielialalääkitykseen. Eläimille tarkoitettuja valmisteita on vain vähän, joten koirille ja kissoille määrätään myös ihmisten lääkkeitä.

Eläinlääkäri ja eläinten käytösterapeutti Tuulia Applebyn vastaanotolle ohjataan lähetteellä hankalimmat tapaukset.

– Työni punaisena lankana on, että lemmikille taataan riittävän hyvä elämänlaatu. Jos ongelmat ovat niin rajuja, että eläin kärsii päivittäin, on lääkitys paikallaan, hän sanoo.

Ajassa: Lapsia ja nuoria ahdistavat verkossa esimerkiksi väkivaltaiset videot ja ilman lupaa lähetetyt seksuaalissävytteiset viestit.

– Lapset kohtaavat netissä todellisia asioita, joilla on todellisia vaikutuksia. Lapsilla on oikeus suojeluun verkossa, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Mirja Hämäläinen.

Kulttuuri: Markku Henriksson kokosi Yhdysvaltain historian yksiin kansiin. Tähtilipun maa on tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!