Lohjalla marraskuussa jo 210 koronatartuntaa – Kaupunki alkaa käyttää tapahtumissaan koronapassia rajoitusten aikana

Viime viikolla Lohjalla todettiin 65 uutta koronavirustartuntaa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Lohjalla on todettu marraskuun aikana uusia koronatartuntoja 210 kappaletta ja vuoden alusta lähtien yhteensä 891 kappaletta.

Koronatapausten määrä on viime viikkojen aikana lisääntynyt, samoin sairaalahoidossa olevien määrä.

Viime viikolla Lohjalla on ollut useita joukkoaltistumisia, joista suurin osa on tapahtunut päiväkodeissa ja kouluissa.

Lohjan kaupunki laajensi viime perjantaista lähtien kasvomaskin käytön suositusta 4.- ja 5.-luokkalaisille. Kasvomaskin käyttöä suositellaan sekä rokottamattomille että rokotetuille julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Maskia ei tule käyttää, jos terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.

Lohjan kaupunki antoi viime viikon maanantaina myös etätyösuosituksen, joka on voimassa toistaiseksi. Etätyötä suositellaan tehtäväksi kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Lohjan kaupunki alkaa käyttää koronapassia edellytyksenä yleisötapahtumiin osallistumiselle, mikäli voimassa on rajoituksia.

Koronapassin käytöstä tiedotetaan tapahtumakohtaisesti etukäteen. Passin käyttö mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ilman kapasiteettirajoituksia. Koronapassi tarkistetaan tapahtumapaikan aulassa. Lohjan kaupunki edellyttää koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Ostamalla lipun Lohjan kaupungin järjestämään yleisötilaisuuteen, jossa koronapassin käyttöä edellytetään, asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan koronapassin. Tapahtumanjärjestäjä ei ole velvollinen palauttamaan rahoja koronapassin puuttumisen vuoksi käyttämättä jääneistä lipuista. Lohjan kaupunki kuitenkin hyvittää käyttämättä jääneet liput lahjakortteina.

Koronapassin käytöstä huolimatta yleisötapahtumissa on yhä voimassa vahva maskisuositus.

Tällä hetkellä voimassa ovat Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamat yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset. Ne päättyvät jouluaattona 24.12.

Rajoitukset koskevat yhteislaulutilaisuuksia ja tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa. Seisomakatsomoissa sisätiloissa saa olla enintään 20 henkilöä ilman istumapaikkaa. Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saa ottaa enintään puolet lain mukaan tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Rajoitus koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

Rajoituksia ei tarvitse noudattaa, jos tilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin.

Tennarissa, osoitteessa Rantapuisto 45, jatketaan koronarokotuksia yli 12-vuotiaille. Seuraavat rokotusajat ovat keskiviikkona 1.12. klo 9–15 ja torstaina 2.12. klo 9–15.

Ensimmäisiä ja toisia rokotteita saa sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Kolmansia rokotteita annetaan ainoastaan ajanvarauksella. Kolmannen rokotteen saavat yli 60-vuotiaat, riskiryhmäläiset, laitosmaisissa olosuhteissa asuvat ja sote-ammattilaiset, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta, ja vakavasti immuunipuutteiset, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Kolmatta koronarokotetta ei kuitenkaan anneta terveille alle 30-vuotiaille miehille.

Ajanvaraukset tehdään osoitteessa www.koronarokotusaika.fi. Mukaan rokotuspaikalle on otettava henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut