Uudenmaan tulevat koronarajoitukset näkyvät myös Lohjan Liikuntakeskuksessa: Koronapassi käyttöön Neidonkeitaassa ja ryhmäliikuntatunneilla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä, jotka ovat voimassa Uudellamaalla 4.12.–31.12. Alueen koronatilanne on heikentynyt nopeasti ja terveydenhuollon kantokyky on uhattuna.

Aluehallintoviraston päätösten pohjalta Lohjan Liikuntakeskus Oy edellyttää Virkistysuimala Neidonkeitaan tilojen käyttäjiltä koronapassia tiettyinä aikoina. Ajat ovat maanantaisin klo 8–21, tiistaista perjaintaihin klo 6–21 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–18. Muina aikoina Neidonkeitaan tiloissa on rajoitettu asiakasmäärä.

Lisäksi Lohjan Liikuntakeskus Oy edellyttää koronapassia ryhmäliikuntatuntiensa osallistujilta.

Lohjan Liikuntakeskuksen hallinnoimilla muilla kuntosaleilla, Padeloniassa, Sunday Skatingissä ja Haikarin saunassa on rajoitettu asiakasmääriä. Liikuntakeskuksen kuntosalit sijaitsevat Tennarissa, Järnefeltin koululla, Kirkkokadulla, Perttilässä, Sammatissa, Saukkolassa ja Pusulassa.

Lisäksi Lohjan Liikuntakeskuksen hallinnoimissa tiloissa toimivien urheiluseurojen ja muiden järjestöjen tulee toiminnan harjoittajina joko rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä tai vaihtoehtoisesti edellyttää yli 16-vuotiailta asiakkailta ja toimintaan osallistujilta koronapassia. Ottelu- ja kilpailutapahtumissa seurojen tulee rajata yleisömäärä 20 henkilöön tai edellyttää yli 16-vuotiailta katsojilta koronapassia, jolloin yleisömäärärajoitusta ei tarvitse noudattaa.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti toimijan on tehtävä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Jos toimija edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistuvilta koronapassia laissa mainittujen rajoitusten vaihtoehtona, myös tieto siitä tulee kirjata suunnitelmaan. Suunnitelma on pidettävä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös tilojen käytöstä koskee asiakasmäärästä riippumatta erilaisia asiakas- ja yleisötiloja Uudellamaalla. Näitä ovat esimerkiksi kaupat, urheilutilat, kirjastot, museot ja teatterit. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Koronapassia ei saa edellyttää esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa pitää lisäksi noudattaa tartuntatautilain pykälän 58 c yleisiä hygieniavaatimuksia koko Suomessa riippumatta siitä, onko koronapassi käytössä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut