Lohjan seurakunnan yhteislaulutilaisuuksissa ja konserteissa käytössä koronapassi – Kirkkokahveja ei järjestetä

Lauantaina 4.12. voimaan astuvat uudet koronarajoitukset Uudellamaalla koskettavat myös seurakunnan toimintaa Lohjalla.

Lohjan seurakunnan tiedotteen mukaan seurakunnan yhteislaulutilaisuuksissa ja konserteissa on käytössä koronapassi, jolloin yleisöä saa ottaa sisälle tavanomaisen määrän.

Seurakunnan tuottama, sisätiloissa tapahtuva kahvi- ja ruokatarjoilu yleisötapahtumissa sen sijaan päättyy 4.12. alkaen. Käytäntö jatkuu 31.12. asti, jolloin Etelä-Suomen aluehallintoviraston päättämät rajoitukset päättyvät.

Esimerkiksi aikuisten kerhoissa, myyjäisissä ja vastaavissa tapahtumissa ei tarjoilla eikä myydä sisätiloissa kahveja eikä glögejä. Kirkkokahveja ei siis ole. Poikkeuksena ovat suljetut ryhmät, kuten kirkkokuoro ja kirkkoneuvosto, jotka saavat nauttia kahvit.

Kirkollisissa toimituksissa henkilömääriä rajataan kolmasosaan seurakunnan tilojen säädetystä enimmäishenkilömäärästä. Tämän viikonlopun toimituksiin ei seurakunnan tiedotteen mukaan sovelleta rajoituksia.

Uudet määräykset eivät koske varhaiskasvatusta. Tapahtumat, joihin osallistuu lasten lisäksi vain päivähoidon henkilökuntaa perhepäivähoitajat mukaan lukien, voidaan pitää normaalisti. Kerhoissa voidaan myös tarjota lapsille välipalaa.

Määräykset eivät myöskään koske yksityistilaisuuksia, kuten muistotilaisuuksia, ja seurakunnan tiloja voi edelleen varata kyseisiin tarkoituksiin. Papisto ja kanttorit eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti osallistu muistotilaisuuksiin ja kastekodeissa papit viipyvät vain lyhyen aikaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut