Jäätyneen putken sulattaminen sytytti tulipalon Vihdissä – Mökkikellarin laitteet tuhoutuivat

Eira Talka

Vihdissä Kaitlammentiellä syttyi lauantai-iltapäivällä yhden maissa tulipalo loma-asunnon kellarissa. Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle rakennuksen kellarissa ja asuintiloissa oli savua. Paikalla ollut henkilö oli saanut sammutettua varsinaisen palon, ja hän loukkaantui lievästi hengitettyään savua. Ensihoito kuljetti hänet hoitoon.

Syynä paloon oli jäätyneen putken sulattaminen, mikä sytytti kellarin eristeitä. Kellarin eristeet ja laitteet tuhoutuivat palossa, ja asuintilat kärsivät savuvahinkoja.

Onnistunut alkusammutus pelasti rakennuksen kuitenkin suuremmilta vaurioilta. Putkien sulattamiseen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos suosittelee yleisesti menetelmiä, joista ei aiheudu syttymisvaaraa.

– Putkimiehen tilaaminen ei ikinä ole huono vaihtoehto. Itse sulattaessa voi käyttää lämmintä vettä tai höyryä. Avotulta, kuumailmapuhallinta tai vastaavaa ei koskaan pidä käyttää, pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tero Kähkönen muistuttaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut