Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjalla käynnistyy keskiviikkona ajanvaraus 18–60-vuotiaiden kolmanteen koronarokotukseen

Ajanvaraus 18–60-vuotiaiden kolmanteen koronarokotukseen käynnistyy Lohjalla keskiviikkona 22. joulukuuta. Aikoja voi varata ensisijaisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi,, toissijaisesti puhelimitse oman terveysaseman ajanvarauksesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että kolmannen koronarokotteen annosväliä lyhennetään. Suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Aiempi suositus oli, että rokotusväli on kaikilla edellä mainituilla ryhmillä 5–6 kuukautta.

Lohjalla on rokotettu jo 18,7 prosenttia eli 7 600 henkilöä yli 12-vuotiaista kolmannella rokotteella. Uudenmaan alueen keskimääräinen prosentti on 12,3. Valtioneuvoston asetuksen mukaan rokotuksissa edetään rokotusjärjestyksen mukaisesti eli vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpiin.

THL suosittelee kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Uusi annosvälisuositus on tehty omikronvariantista saadun uuden tiedon valossa.

5–11-vuotiaiden vakavalle koronatataudille alttiiden riskiryhmäläisten rokoteajanvaraus on avautunut Lohjalla. Aikoja voi varata ensisijaisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi, toissijaisesti puhelimitse oman terveysaseman ajanvarauksesta.