Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raaseporissa koronatartunnat taas lisääntyneet – Karanteenimääräykset ovat tiukempia niille, joilla epäillään omikronmuunnosta, myös rokotetut asetetaan karanteeniin

Kahden viimeisen viikon aikana Raaseporissa on todettu 45 uutta koronatapausta. Ilmaantuvuusluku on nyt 164/100 000/14 päivää. Raaseporin kaupunki tiedottaa, että viimeisen viikon aikana tapauksia on 29, mikä tarkoittaa taas nousevaa trendiä, mutta tämä oli myös odotettavissa omikronmuunnoksen takia.

– Uusista tapauksistamme 24 prosenttia on omikronpäilyjä, mutta varman vastauksen saamme vasta myöhemmin. Karanteenimääräykset ovat tiukempia heille, joilla epäillään omikronmuunnosta ja myös rokotetut asetetaan karanteeniin, johtava lääkäri Tove Wide kertoo.

Tammisaaressa on voinut altistua koronavirukselle, jos on vieraillut ravintola Santa Fé:ssa 18.12.2021 kello 19–20 tai Tammisaaren keilailuhallissa klo 20–22.

– Jos olet oleskellut näissä paikoissa yllä mainittuina aikoina, hakeudu matalalla kynnyksellä koronatestiin, jos saat infektio-oireita, kaupunki tiedottaa.

Raasepori tiedottaa myös, että Karjaan rokotuspiste muuttaa. Uuden rokotuspisteen osoite on Kauppiaankatu 14. Kyseessä on kävelykadun liiketila Kauppiaankadun ja Korkeavuorenkadun kulmassa.

– Rokotuskapasiteettimme kasvaa tammikuussa, sanoo terveyspalvelupäällikkö Annika Rehn.

Yli 12-vuotiaista raaseporilaisista 89,3 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen ja 86,9 prosenttia toisen, ja kolmas rokotuskierros on alkanut.

Raaseporissa rokotetaan nyt myös 5–11-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia lapsia. Rokotukset toimivat ajanvarauksella, ajan voi varata joko koronarokotusaika.fi-palvelusta tai puhelimitse 019 289 3141.

Puhelinajanvaraus koronarokotuksiin sulkeutuu keskiviikkona 22.12. kello 14 alkaen, ja avautuu uudestaan maanantaina 3.1.2022 kello 9. Takaisinsoittoja tehdään vielä 23.12.2021.

Puhelinajanvarauksen joulutauon aikana rokotusaikoja voi varata verkkopalvelusta koronarokotusaika.fi.

– Jotta saat esiin vapaat ajat, valitse ensin rokotuspiste ja klikkaa sitten ”hae vapaat ajat”. Tämän jälkeen voit selata vapaita aikoja klikkaamalla eri päivämääriä. Lisäämme vapaita rokotusaikoja tammikuun alussa, tiedotteessa sanotaan.