Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotukset laajenevat kaikkiin 5–11-vuotiaisiin – aikataulu kerrotaan vuodenvaihteessa

Uusi koronarokotuksia koskeva asetus astui voimaan 23. joulukuuta, jonka jälkeen myös 5–11-vuotiaille on mahdollista tarjota koronarokotuksia. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain niille 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään. Lohjan kaupunki tiedotti asiasta joulun aatonaattona.

Lohjan kaupunki ilmoittaa tiedottavansa kaikkien 5 –11 vuotiaiden koronarokotusten toteuttamisaikataulusta tarkemmin vuoden vaihteessa.

Tällä hetkellä rokoteajanvaraus on käynnissä vain 5 –11-vuotiaiden vakavalle koronatataudille alttiiden riskiryhmäläisten osalta.

Aikoja voi varata ensisijaisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi, toissijaisesti puhelimitse oman terveysaseman ajanvarauksesta.

Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella ja Lohjan ainoa rokotuspaikka on tällä hetkellä Tennari. Rokotteena on BioNTech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrogrammaa/annos. Kyseessä on sama rokote kuin aikuisilla, mutta pienemmällä annoksella.

Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Tähän ikäryhmään kuuluvien lasten osalta rokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Pääosin suullinen suostumus on riittävä.