Koronatartunnat lisääntyvät räjähdyksenomaisesti Raaseporissa – uusia tartuntoja 14 päivän aikana 100 000 asukasta kohden peräti 880

Koronatartunnat lisääntyvät rajusti Raaseporissa. Kahden viimeisen kalenteriviikon aikana Raaseporissa on todettu 242 uutta tapausta. Uusia tartuntoja on 14 päivän aikana 100 000 asukasta kohti 880. Monet tartunnat tulevat yksityisten juhlien kautta ja jatkotartuntoina perheiden sisällä.

Uudellamaalla sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä on nousut, mutta ei samaan tahtiin kuin tartuntojen määrä. Tehohoidon tarve Uudellamaalla on samalla tasolla kuin ennen joulua. Tämä johtuu pitkälti rokotuksista.

Raaseporin johtavan lääkärin Tove Widen mukaan rajoituksia tarvitaan vielä ennen kuin nähdään, mitä omikronaalto tuo tullessaan.

– Räjähdyksenomaisesti lisääntyvien tartuntojen määrä vaikuttaa henkilöstötilanteeseen sekä sairaanhoidossa että muilla toimialoilla. Tämän takia on nyt tärkeää, että yritämme yhdessä minimoida kontaktiemme määrän, jotta voimme selvitä tästä aallosta niin, että kukaan sitä tarvitseva ei jää ilman apua ja tukea, kertoo Wide kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja se ottaa nyt yhteyttä puhelimitse ainoastaan positiivisen tuloksen saaneisiin. Altistuneille lähetetään tekstiviesti.

–  Pyydämme positiivisen testituloksen saaneita auttamaan tartunnanjäljitystä lisäämällä tiedot altistuneista Koronatietoni-palveluun, kertoo Wide kaupungin tiedotteessa.

Monet tartunnan saaneet ovat nuoria ja pärjäävät kotona hyvin.

– Sairaanhoidon apua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä tuttujen kanavien kautta: Terveyskeskuksen ajanvarausnumero on 019 289 3000 arkipäivisin ja päivystysapunumero 116 117 iltaisin ja viikonloppuisin. Äkillisissä oireissa palvelee 112. On tärkeää soittaa ensin, jotta hoito voidaan järjestää turvallisesti kaikille sitä tarvitseville, neuvoo Wide kaupungin tiedotteessa.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut