Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raaseporissa perheenjäsenet karanteeniin, tartuntojen lukumäärä on lähes kymmenkertaistunut viimeisen kuukauden aikana

Raaseporissa on kahden viimeisen viikon aikana todettu 524 uutta koronatapausta, mikä tarkoittaa, että tartuntojen lukumäärä on Raaseporissa lähes kymmenkertaistunut viimeisen reilun kuukauden aikana.

– Tämän lisäksi voimme olettaa, että löytyy myös monia, jotka eivät ole käyneet testissä, Raaseporin kaupunki tiedottaa.

Sairaanhoitopiiri on tähän asti voinut tarjota testejä nopealla aikataululla Raaseporissa, mutta jotta testikapasiteetti riittäisi, se varataan nyt ensi sijassa vanhuksille sekä riskiryhmille. Samoin Raaseporin tartunnanjäljitys keskittyy nyt riskiryhmien asumisyksiköihin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaan.

– Enää ole mahdollista tai mielekästä määrätä karanteeniin kouluissa tai varhaiskasvatuksessa, työpaikalla tai harrastuksien kautta altistuneita, johtava lääkäri Tove Wide sanoo tiedotteessa.

Uudellamaalla sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä on kolminkertaistunut viimeisen kuukauden aikana.

– Omikronvarianttiin sairastuvilla on usein vilustumisoireita ja moni kärsii väsymyksestä. Jotkut henkilöt ovat oireettomia. Erityisesti nuorilla oireet menevät helposti ohi. Rokotteet vähentävät tartuntoja mutta monet rokotetut saavat kuitenkin tartunnan. On kuitenkin tärkeä muistaa, että rokotukset suojaavat vakavalta taudilta, Wide muistuttaa.

Hän kehottaa kaikkia asukkaita, jotka tietävät altistuneensa välttämään kontakteja, tekemään etätyötä ja pysymään kotona ainakin ensimmäiset viisi päivää, jos vain mahdollista. Kaikkien niiden, joilla on oireita, tulee pysyä kotona, vaikka kotitesti näyttäisikin negatiivista tulosta. Kotitestejä siis suositellaan, mutta negatiivinen testitulos on hyvä varmistaa uudella testillä, jotta luotettavuus paranee.

Tartunnan saaneiden kanssa samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet määrätään Raaseporissa toistaiseksi edelleen karanteeniin.

– Vetoamme nyt työnantajiin, että he sallisivat viiden päivän sairasloman työntekijän omalla ilmoituksella oireisille henkilöille. Altistuneille ratkaisu voi olla etätyö tai virkavapaa tai hätätapauksessa töiden tekeminen kasvomaskin kanssa, turvaetäisyydet pitäen ja käsiä desinfioiden, johtava lääkäri Tove Wide sanoo.

Ajanvaraus kolmanteen rokotukseen on Raaseporissa käynnissä kaikille 40 vuotta täyttäneille. Kaikkien 18 vuotta täyttäneiden ajanvaraus aukeaa verkossa perjantaina 14.1.2022 ja puhelimitse maanantaina 17.1.2022.