Länsi-Uudellamaalla äänestänyt perjantai-iltaan mennessä melkein joka kymmenes äänioikeutettu – Lohjalla aluevaalien äänestysprosentti on samanlainen

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen äänioikeutetuista oli perjantai-iltaan kello 20 mennessä äänestänyt ennakkoon 9,7 prosenttia. Äänioikeutettuja hyvinvointialueella on kaikkiaan 372 739 henkilöä. Heistä 36 279 on käyttänyt äänioikeuttaan ennakkoäänestyksessä. Perjantai ei ollut aivan yhtä vilkas äänestyspäivä kuin torstai, mutta useampi kävi uurnilla kuin aloituspäivä keskiviikkona.

Lohjalla ollaan länsiuusimaalaista keskitasoa äänestämisen suhteen, sillä lohjalaisista äänioikeutetuista ennakkoon on käynyt äänestämässä nyt tasan 9,7 prosenttia. Lohjalla on kaikkiaan 37 064 äänioikeutettua. Naiset ovat yhä olleet innokkaammin vaaliuurnilla kuin miehet. Äänestämässä on käynyt 1 957 lohjalaista naista ja 1 622 lohjalaista miestä.

Lähikunnista Inkoossa äänestysprosentti on peräti 17 prosenttia, ja aktiivisempia ollaan myös Vihdissä (12,5 %), Siuntiossa (11,3 %), Raaseporissa (10,3 %) ja Hangossa (10,9 %). Karkkilassa äänestysprosentti on sen sijaan vain 8,5 prosenttia.

Ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 18.1. asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut