Viikon poiminnat | Joko luit viikon kiinnostavimmat uutiset? Hyvinvointialueen aloitus on vaarassa myöhästyä, ja koronatappioista kärsinyt Pohjolan Liikenne uhkaa jopa lopettaa liiketoiminnan Länsi-Uudellamaalla.

Kokosimme yhteen viikon puhutuimmat jutut. Kaikki jutut ovat edelleen luettavissa osoitteessa www.lansi-uusimaa.fi. Verkkouutiset ja näköislehdet kuuluvat kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aloitus tammikuussa 2023 on vaarassa myöhästyä jopa vuodella, mikäli valtio ei myönnä hyvinvointialueelle nopeasti lisärahoitusta. Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin vate on hakenut hyvinvointialueelle 84,7 miljoonan euron valtionavustusta ICT-hankintoihin, mutta sai joulukuussa päätöksen, että avustusta on myönnetty 12,6 miljoonaa. Sitä vate ei pidä riittävänä hyvinvointialueen toimintakyvyn saavuttamiseksi, minkä vuoksi se päätti perjantaina jättää asiasta lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aloitus vaarassa siirtyä jopa vuodella, rahat eivät riitä edes välttämättömään – valmistelijoilta lausunto ministeriölle

Korona on aiheuttanut Pohjolan Liikenteelle miljoonatappiot, ja bussiyhtiöllä on käynnissä muutosneuvottelut tilanteen ratkaisemiseksi. Esillä on jopa liiketoiminnan lopettaminen Länsi-Uudellamaalla.

Korona on aiheuttanut Pohjolan Liikenteelle miljoonatappiot – bussiyhtiöllä on käynnissä muutosneuvottelut tilanteesta, esillä on jopa liiketoiminnan lopettaminen Länsi-Uudellamaalla

Lohjan sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus kertoo, miten opetuksen jatkuminen turvataan Lohjan peruskouluissa ja lukioissa vaikeassa koronatilanteessa. Hänen mukaansa tilanne on tällä hetkellä Lohjalla melko hyvä, eikä etäopetukseen siirtymistä ole tarvinnut toistaiseksi miettiä.

Lohjan sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus kertoo, miten opetuksen jatkuminen turvataan Lohjan peruskouluissa ja lukioissa vaikeassa koronatilanteessa

Pluslukemiin lauhtunut talvisää teki tällä viikolla kaduista luistinratoja Lohjallakin. – Ei varmaan sata tonnia riitä, mikä tullaan torstain aikana ajamaan hiekoitushiekkaa ja -sepeliä, laski Lohjan tiemestari Roger Falck. Määrä on vähintään viisinkertainen verrattuna "normaaliin" talvipäivään.

Lohjastakin tuli hetkessä "luistinrata", vaikka sepeliä ajetaan kaduille taukoamatta

Lohjalaisen 7-vuotiaan pikkupojan kansalaisaloite vesiradan toteuttamisesta Lohjalle eteni, ja aloite huomioidaan järviohjelman toteutuksessa.

Lohjalaisen 7-vuotiaan pikkupojan kansalaisaloite vesiradan toteuttamisesta Lohjalle otti hienon askeleen – aloite huomioidaan järviohjelman toteutuksessa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut